Valse ramen

Laurentina

 • #1
Hoi, Ik ben in het bezit van een ruimte van 25 bij 10 meter wat voorheen een garage is geweest.Helaas is er buiten om de enorme deuren geen daglicht in. Nou heb ik het idee om het op een boere schuur te gaan te laten lijken met valse ramen aan de muur enz. :lol: Wie heeft er een idee hoe ik dit het beste met een low buget kan aanpakken zodat de ramen echt lijken en eventueel andere ideeën zijn welkom.

Ps« ik ben woonachtig in Portugal dus een iets ander klimaat dan Nederland en omgeving, misschien van invloed op de adviezen die ik hoop te verwachten.

Alvast bedankt :cool:
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • H@ns

  • #2
  Is het een stenen gebouw en zo ja; graniet?
  Een paar raampjes in een muurtje van holle gebakken bouwelementen zal niet zo'n probleem zijn maar natuursteen...

  Dan is er nog de regio; in sommige streken zijn de muren opgetrokken uit bewapende en met beton gevulde elementen. Seismisch gevaarlijke gebieden bijvoorbeeld (aardbevingen)
  Hierin kun je niet zomaar een gat gaan zagen.

  Ik denk dat je het best af bent met de hulp en advies van een plaatselijke bouwvakker.
  Kost meestal niet veel en daarna kun je zelf nog de ramen maken en plaatsen.
   

  Laurentina

  • #3
  Bedankt voor de snelle reactie :) Het is niet de bedoeling om er echte ramen in te maken maar op de muur zelf iets van een kozijn te maken dat het net lijkt of er een raam zit, en dan zo echt mogelijk laten lijken :!: hoop dat ik het goed uitleg op deze manier, er kan niks uit de muren gehaald worden maar moet erop geplaatst worden vandaar mijn uitdrukking ^valse ramen^ :oops:
  Maar toch bedankt voor de reactie
  Laurentina
   

  Marbe

  • #4
  Gewoon erop verven zodat het lijkt of je door het raam heenkijkt. Met een beetje schaduw creeer je diepte. Je kunt boerenraampjes maken, je weet wel die half ronde met gietijzeren binnenstukken, of een groot raam en daar vervolgens een raamwerkje van hout omheen zetten, ook leuk is een paar raamluiken op te hangen

  Commerciële link verwijderd, mod.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu