Valiant HR solide VHR NL 30-34/3c

Ikke1971a

  • #1
Heb een ECY thermostaat aangesloten opentherm klem 3-4 door verbonden en thermostaat op opentherm aangesloten.
en alles werkt Al jaren.

vandaag onderhoudsmonteur langs gekomen en mijn thermostaat werkt niet meer, volgens mij heeft hij de fabrieksinstellingen van De ketel terug gezet. echter weet ik niet meer hoe en waar ik opentherm kan in stellen in het service menu van deze ketel

wie kan mij helpen zodat ik kan controleren of alles nog goed staat

Thanks
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
De beste persoon die u kan helpen is de "service" monteur. Hij weet wat hij veranderd heeft en kan het dus ook terugzetten. Dingen werkend achterlaten lijkt mij de definitie van service.

Overigens zit op klem 3/4 het harde aan/uit contact, niet OpenTherm. OpenTherm zit bij de oudere modellen rechtstreeks op de stuurprint aangesloten, bij de nieuwere modellen gaat OpenTherm via een hulpprint VR33 module die op de eBus aansluiting zit.
 
Laatst bewerkt:

Ikke1971a

  • #3
Ja dat vindt Ik ook echter Wil de ketel zo snel mogelijk weer werkend anders ga ik morgen bellen
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #4
Ik heb nog een opmerking bij mijn vorige bericht toegevoegd over de aansluiting, misschien heeft u die gemist.
 

Ikke1971a

  • #5
Klopt opentherm (thermostaat) zit aan de zijkant aangesloten. Klemmen 3 en 4 zijn doorverbonden. Echter werk alles al jaren na vandaag onderhoud. Daarom ben ik bang dat hij de fabrieks instelling heeft teruggezet. En daarom de thermostaat niet meer werkt. Maar weet niet meer hoe je in de software van de ketel het aanpast. Heb wel gevonden dat D97 paswoord 17 alle menu’s weer open
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #6
Bij sommige hrSolide series moet je de OpenTherm communicatie aanzetten via diagnosepunt D20. Heb je dat nummer in de instellingen, en zo ja, wat is de waarde?
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #8
D20 moet 00 zijn om OpenTherm aan te schakelen. Maar dit werkt alleen bij ketels tot 2006. Bij nieuwere ketels zit deze instelling niet meer. Bij nieuwere ketels is deze diagnosecode een temperatuurbegrenzing.
 

Ikke1971a

  • #9
Ketel is van 2010 waar moet je dan opentherm instellen
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #10
Bij een ketel van 2010 hoef je niets in te stellen. De OpenTherm aansluiting zit daar op een los printje met het typenummer VR33. Misschien is de stekker van dit printje los gekomen na het onderhoud?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu