Vaillant MAG 350/12

Peterv30

  • #1
Ik heb een Vaillant MAG 350/12. Wanneer deze gebruikt is, blijft hij regelmatig tikken. Bij nadere controle blijkt, dat de gastoevoer naar het branderblok niet goed afgesloten wordt, zodat telkens het waakvlammetje ook aanaat en dan weer langzaam uitgaat, dan weer een tik, weer een klein waakvlammetje en weer uit, weer een tik etc. Het is het klepje wat links aan de geiser gemonteerd zit, met een blauwe draad eraan. Ik heb dit deel al schoongemaakt, maar mocht niet baten. Ook heb ik de batterijen vervangen voor nieuwe (Duracel), dit as ook de oplossing niet. Is nu dat klepje met magneetje defect, of is er iets aan de hand met de aansturing vanuit de lectronica. Wie heeft een antwoord?

Peter
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Bovenop het watergedeelte tusen water en gashuis zit een microschakelaar, deze zal na het tappen van warm water iets blijven hangen waardoor de geiser probeert in bedrijf te blijven.

Omdat er niet voldoende gas aanvoer is zal de geiser dat net zo lang blijven proberen tot dat de kraan weer open gaat of dat de microschakelaar net geen contact meer maakt.

Een oplossing van dit probleem, de stiften van water en gas goed reinigen en smeren en de microschakelaar goed afstellen, hiermee is het probleem meestal verholpen.

Als uw kennis op dit gebied niet toereikend is, een geiser van dit type werkt best wel op een high tec manier, dan is het verstandig een Vaillant deskundige service medewerker er bij te halen.

Ik ben er vanuit gegaan dat het een MAG 350 / 12 XIP toestel is

Vr Gr en succes ermee
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu