Vaatwasser Scholtes maakt het programma niet af.

Aderie

  • #1
Ik heb een scholtes lvti 12-66 vaatwasser. Vorige week bleek dat het vieze water nog in de machine stond en het afwasmiddelklepje zat nog dicht. De volgende dag de machine weer aangezet en het vieze water werd tenminste weggepompt, maar de afwas hadden we ondertussen maar weer met de hand gedaan. De daaropvolgende dagen steeds hetzelfde verhaal.
Vandaag heb ik de machine uitgebouwd en buiten op een tafeltje zonder de beplating aangezet. Het ging een hele tijd goed, maar na verloop van tijd werd de circulatiepomp te heet om aan te pakken.(zie foto) Hij bromde wel en draaide met een geschat toerental van plusminus 4 toeren per seconde. Ook gingen er twee lampjes knipperen (zie de tweede foto). Ik heb de vaatwasser laatst volgens de methode van dit forum met soda gereinigd en vandaag draaide de machine met alleen water en zeep. Dit keer ging het klepje trouwens wel gewoon open.Zou de motor gewoon af kunnen zijn? Ik heb gezocht op het internet maar wat ik vond was dat deze motor niet meer leverbaar is. Het is een heel verhaal geworden voor een eerste bericht,maar ik hoop dat ik een beetje duidelijk ben geweest. 

Pepjo

  • #2
Zit die motor niet geblokkeerd ?
Probeer eens de af- en toevoer te demonteren en kijk of er geen spullen de werking blokkeren.
 

Aderie

  • #3
Beste pepjo,

Bedankt voor je reactie.
Ik heb nu de machine een heel eind uit elkaar liggen en ga morgen proberen om de circulatiepomp te verwijderen. Hij is helaas met van die rare slangeklemmen gemonteerd dus dat worden waarschijnlijk nieuwe.
Als de motor koud is is hij wel redelijk soepel rond te draaien, maar als hij eruit is weet ik misschien meer.

Ik houd jullie op de hoogte.
 

Henny

  • #4
Controleer de condensator van de circulatiepomp ook eens.
 

Aderie

  • #5
Dank voor je reactie,

Ik ben bij een reparatie / onderdelenbedrijf in groningen geweest voor info en die dacht ook aan de condensator of doorgebrande windingen.
Ik dacht dat ik nog wel een paar condensatoren had liggen, maar natuurlijk weer niet de goede waarde. Omdat we wel vaker ruzie met deze machine hebben gehad heb ik maar besloten om geen geld meer in een nieuwe condensator te investeren. Ik heb dus alle zware en bruikbare onderdelen eruit gesloopt zodat hij wat lichter was om tijdelijk terug te plaatsen. Als het schip met geld binnenkomt ga ik wel op zoek naar een nieuwe vaatwasser en tot die tijd doen we het weer gewoon met de hand. We hebben twee dochters en zo spreken we die ook nog eens een keer. (al gaat het wel vaak onder veel protest), Uiteindelijk is het dan toch wel weer gezellig.
Allemaal erg bedankt voor het meedenken.
 

Pepjo

  • #6
Dat roept herinneringen op aan vroeger : moeder met de afwaskwast, kinderen met een theedoek en een boze vader als er weer wat kapotviel. :mrgreen:

Succes met de afwas, bedankt voor het berichtje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu