Vaatwasser past niet, front botst tegen vaatwasser

Peene

  • #1
Hi,

Ik ben een keuken aan het plaatsen en ik ben nu een inbouw vaatwasser aan het plaatsen. De hoogte van het aanrechtblad is zo hoog, dat ik het met de stelpoten van de vaatwasser niet red, en die heb ik dus op een houten vlonder gezet. Nu is de vaatwasser netjes te stellen tot aan het werkblad, alleen heb ik nu uiteraard een ander probleem, namelijk dat het frontpaneel te hoog is voor de vaatwasser. Zodra ik de vaatwasser open loopt het frontpaneel aan tegen de vaatwasser zelf aan de onderkant. Op de foto met een stuk karton geïllustreerd.

Hoe lossen jullie dit normaal gesproken op? Zelf zat ik te denken aan een passtuk te bestellen en te plaatsen boven de vaatwasser zodat de vaatwasser lager kan komen te staan. Dan is het alleen wel zo dat de knoppen dus lager achter het frontpaneel komen. Ik weet niet of dit vaker zo gedaan wordt of is er een andere manier?

DSC_0013.JPG DSC_0014.JPG DSC_0007.JPG
 

Fmrama

  • #2
Vreemd! Mijn vaatwasser staat ook 15 cm hoger op blokken. Geen last dat het front niet past. Het front sluit je toch ook tot boven aan tot een paar mm onder het aanrechtblad. Dit staat los van de positie van de vaatwasser. Maw als de vaatwasser hoger komt te staan, gaat ook het front mee omhoog.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #3
Verkeerde vaatwasser besteld je hebt extra hoge modellen.
Je moet nu zelf gaan rekenen om het verschil op te lossen , toestel zal weer moeten zakken en bediening komt dan dieper te liggen omdat het paneel zelf omhoog moet.
Vaak wordt een blende gebruikt om het gat op te vullen aan de bovenzijde van toestel raadpleeg de keukenleverancier.
 

Peene

  • #4
Ja de kasten zijn hoger dan standaard geloof ik. Ik had de apparatuur al en de keuken is daarna besteld. Noch ik noch de keukenzaak heeft hier aan gedacht. Ik heb ze voor een passtuk gemaild, als ik de vaatwasser 6 cm laat zakken is het opgelost.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #5
Inderdaad zakken en uitvullen. Let wel dat je hem zowel voor als achter gelijkmatig uitvult anders kan hij gaan schommelen in de nis.
 

Remmus

  • #6
Dit is al diverse keren voorbij gekomen op dit forum.
Meestal gaat het om het plaatsen van een vaatwasser in een Ikea Metod keuken.
Als je in het forum op "metod" zoekt kom je wel wat ideeën tegen
 

Peene

  • #7
Ik heb de zoekfunctie gebruikt, maar wanneer je meer dan 1 woord intypt, bijv ruimte opvullen vaatwasser, dan vind hij ook alle topic waar maar 1 van die woorden in voorkomt. Alleen op vaatwasser zoeken leverde heel veel hits op, en op alle woorden zoeken leverde er nog meer op, waarvan de meeste niet over vaatwassers gaan. Ik heb niet op de ikea naam gezocht, maar ik zal nog eens kijken.

Ik heb inmiddels wel ook de tips gekregen om het op te lossen, daarmee lukt het.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu