Vaatwasser Op afvoer cv

Gaby38

  • #1
Ik wil graag Hier een vaatwasser neerzetten ipv de droger.
zou dat op dezelfde afvoer kunnen of moeten er dingen worden aangepast?

image.jpg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een droger heeft een heel geleidelijk afvoerstroompje, dat niet veel zal verschillen met de overige afvoeren van de CV-ketel (condenswater en inlaatcombinatie e.d.).

Maar bij een vaatwasser komt in één keer een forse stoot water uit de afvoerslang. Ik denk niet dat je het gaat redden op deze afvoer, ook niet als je er een hogere pijp op aansluit. Want er bestaat een grote kans dat het water er dan bij die andere openingen even hard weer uit stroomt. Want de verdere leidingloop van (denk ik) 32 mm pijpjes en veel bochtjes 90° belooft niet veel goeds wat betreft de afvoercapaciteit.

En hoe het er verder naar onder uit ziet is niet vanaf deze foto te zien. Dus ook niet of er daar ergens andere aansluitmogelijkheden zijn.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #3
Je kunt het makkelijk testen he. Er zit een kraan. Pak je vulslang mik die op de afvoer en draai de kraan open. Als hij dat wegkrijgt (dit is veel meer water dan de druk van de vaatwasser) dan zit het wel snor. Kunt eventueel gedoseerd opendraaien zodat je kunt zien wanneer het te veel wordt (als het al te veel wordt)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu