Vaatwasser niet zonder baking soda te gebruiken.

Markdekw

 • #1
Hoi,

Te lang om te lezen: Ik voeg iedere vaatwas beurt een kopje baking soda toe om de vaat schoon te krijgen, zijn er meer mensen die dit doen?

Ik heb een vrij oude Pelgrim inbouw vaatwasser uit 2006, als ik mij niet vergis. Deze vaatwasser is volgens mij een beetje aan het einde van zijn latijn.
Ik gebruik voornamelijk de heetste stand, omdat een lagere stand de vaat niet meer schoon krijgt. Nu kwam ik er laatst achter dat hij niet zo goed meer draaide en heb ik er voor de eerste keer (sinds 1,5 jaar dat ik hier woon) baking soda ingegooid, opgelost in heet water en een scheut kokend heet water bij de vaat. Hij draaide beter dan ooit te voren. Iedere keer als ik hem nu zonder baking soda laat draaien wordt of de vaat niet schoon of het programma loopt niet goed af. Ik heb de sproei armen en het filter al schoongemaakt.
Het komt er op neer dat ik nu bij iedere vaatwas beurt een kopje baking soda toe voeg zodat mijn vaat goed schoon wordt.
Doen meerdere mensen dit?

P.S. ik doe over het algemeen nooit vaatwasser zout in het regeneratiezout compartiment. Aangezien ik hier verschillende dingen over lees op het internet.

Groetjes

Mark
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  ik zou een nieuwe kopen
  (bij mij houden ze het nooit zo lang vol)

  heb je hem al eens uit elkaar gehaald als hij echt vuil is helpen poedertjes etc niet meer dan moet je de onderdelen handmatig reinigen of vervangen
  ik vind het overigens bijzonder dat je programma niet goed gaat zonder soda.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu