Vaatwasser niet meer in slot.

Sandrabudding

  • #1
Goedenavond!

In onze keuken zit een Bosch vaatwasser, SMV63N00EU/21. Al een tijdje bleef het slot aan de bovenzijde in uitgeklapte toestand staan. Derhalve het slot vervangen (10006917). Nadien heeft hij het enkele dagen goed gedaan en nu weer hetzelfde probleem. Het slot kan met een schroevendraaier handmatig worden teruggeduwd en dan sluit het slot van de vaatwasser wel, maar zodra er druk op komt (midden in het programma bijvoorbeeld) schiet de vaatwasser weer open. Vervolgens blijft het slot ook "uitgeklapt" staan en met je hem met de schroevendraaier weer terug duwt. Heeft een nieuw slot in de deur nog zin of is dit een verloren zaak? Of zit het probleem hem toch in het slot aan de bovenzijde? Of wellicht elders?



Ik heb al contact gezocht met Bosch, maar die gaven enkel aan dat ze een reparateur kunnen sturen. De vaatwasser is van 2010, dus het is twijfelachtig of dat de minimaal 99 euro exclusief materiaalkosten waard is.

Vriendelijk bedankt voor het meedenken!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het doet mij denken aan een machine die te ver naar achteren verschoven is, daardoor zou de deurhaak niet goed kunnen sluiten.
Trek de machine wat naar voren om dit uit te proberen.
 

Sandrabudding

  • #3
Zojuist de schroefjes uit het aanrecht losgehaald en de machine iets naar voren gezet. Mocht helaas niet baten. Hij sluit dan weer een keer en vervolgens blijft het slot uitgeklapt staan.
 

Rusako

  • #4
Is er niet 1 van de touwtjes stuk! van de veer? die zorgt voor het sluiten van de deur onderin.Mvgr.Ruud
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #5
Doorgebogen scharnieren doordat kind op gestaan heeft of iemand over gevallen.
Testen zonder korf.
Schroef deurpaneel steekt te ver uit.

Touwtje defect betekend dat de deur zwaar zal gaan en openklapt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu