Vaatwasser ledje bij start ADG 937/1s

Ron CV

  • #1
Hallo,

Ik heb een vraag over een vaatwasser van Whirlpool, het betreft de ADG 937/1s met servicenummer 854293701330.

Sinds 2 weken ben ik eigenaar van het huis waar dit apparaat inzit en ontdekte toen al een lekkage aan de vaatwasser, na wat zoeken kwam ik er achter dat het afsluitrubber gescheurt was. Na deze te hebben vervangen heeft het apparaat gewerkt tot vanavond.

Als ik nu het apparaat aanzet dan lijkt het dat deze wil beginnen maar gaat even later piepen, als ik dan de deur open doet dan knippert het ledje bij start en staat hij op het voorspoel programma. Ik heb alle zeven (voor zover ik die kan vinden via het boekje) gereinigd maar het probleem blijft.

Wie kan mij uit de brand helpen... :cry:
 

Witte Hond

  • #2
Hoe vaak knippert het startlampje, als de machine in storing gaat?

Hij knippert bijvoorbeeld 4 x en dan 1 seconden niet.

Wat je al zal kunnen controleren, is dat er geen water op de bodemplaat staat. Hierdoor gaat de machine inderdaad direct in storing.
 

Ron CV

  • #3
Dat klopt wat je zegt, het viel me inderdaad op dat er geen water op de bodem te vinden was. Ik heb nog nagezien of waterkraan werkte en ik kon ook door de slang heen blazen.
Het lijkt inderdaad of er geen water komt. Nu zit er op de slang zo'n waterstop met een bliksemschicht erop, zit hier een batterij ofzo in waardoor het niet werkt?
 

Witte Hond

  • #4
Nee het waterslot dat aan de kraan zit, is een electroklep die aangestuurd wordt door de electronica.

Op de print zit een aansluiting WV1 dit is je electroklep, meet deze is door met een ohmmeter. Deze zal een waarde hebben tussen de 1 en 2 kilo ohm.
 

Ron CV

  • #5
Kan ik daar snel bij of ik moet ik dan het hele apparaat demonteren?
 

Henny

  • #6
Ron, het Control Board (de stuurelectroninica van de machine) zit rechtsonder op de bodemplaat gemonteerd.

Echter, zoals Witte Hond al aangaf, in welke frequentie knippert het startledje?
Als er geen sprake is van een bepaalde frequentie (aantal knipperingen gevolgd door een pauze) probeer dan het passieve testprogramma eens.
 

Ron CV

  • #7
Ik heb er vandaag nog naar gekeken en het lijkt dat het lampje continu knippert, zal van het weekend nog wel even dat kontakt meten welke waarde deze geeft
 

Ron CV

  • #8
Ben nog even met het apparaat bezig geweest en kwam er achter dat het een aqua alarm is, plint verwijdert en de bodem droog gemaakt en nu afwachten of het weer gaat werken als alles weer goed droog is :D
 

Witte Hond

  • #9
En controleren waar het lek vandaan komt.
 

Ron CV

  • #10
Inderdaad, schijnt dat het bij dit type nogal eens voorkomt dat de aansluitingen op het pomphuis gaan lekken. Ik hou jullie op de hoogte.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu