Vaatwasser Bosch sgs5318/12 warmt water niet op

Argos50

  • #1
Goedenmiddag,

Ik heb een probleem met mijn vaatwasser een Bosch SGS 5318/12. Tijdens het doorlopen van het programma (maakt niet uit welk program) werkt hij alles keurig netjes af behalve dat hij het water opwarmt. Aan het einde van het programma (wat nu ineens bijna 3 tot 3,5 uur duurt) staat er een laag schuim van het glansspoelmiddel onder in de machine. Tevens voelt alles steenkoud aan.

Ik heb al met een monteur van Bosch gebeld en die zei dat ik eerst eens moest doormeten of het verwarmings element wel stroom kreeg. Dit moest ik doen terwijl de machine in bedrijf was. Nu heb ik alleen al eens proberen te zoeken waar dit element zat en ik kan geen andere plaats bedenken dan onder in de machine. Alles zit zo'n beetje hermetisch afgedekt in deze machine. Hoe kan ik er nu achter komen of het element defect is of niet, of kan ik dit ook ergens doormeten aan het sturings moduul?

Mijn dank is groot.
 

Janavg

  • #2
Wat is de Fd van de machine?

Het kan zijn dat je verwarmingsrelais op de print los zit. Gezien type nummer van de vermogensprint welke in de machine zit lijkt mij dat niet geheel uitgesloten.

Dus spanning van machine kap van de deur verwijderen met 6 torx schroeven. Gan bediening paneel met 4 torx van de deur en 2 torx aan de zijkant van de deur. Print uitnemen en haakjes losmaken.

Zit het verwarmingsrelais los dan zie je deze zo zitten. Goed schoonmaken en doorsolderen.


Succes jan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu