Vaatwasser blijft water nemen

RobertJanM

  • #1
Beste experts,
Ik heb een AEG vaatwasser van 4 jaar oud. Zodra de stekker in het stopcontact gestoken wordt klinkt er een brommend geluid bij de toevoerslang en begint de vaatwasser water te nemen. Ook als deze niet ingeschakeld staat. Als het water niveau hoog wordt begint de vaatwasser met pompen. Verder wordt er geen programma gedraaid, er wordt alleen water genomen.
Herkent iemand dit probleem en wat een mogelijke oplossing kan zijn.
Alvast bedankt.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Geen foutcode in het display?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Je zou om te beginnen de gegevens van het typeplaatje van het apparaat kunnen aangeven. Modelnummer en vooral de PNC.

Want servicetechnici kunnen hun technische informatie alleen vinden aan de hand van de PNC en niet aan de hand van "een AEG vaatwasser van 4 jaar oud".

Overigens vermoed ik een doorgeslagen triac die het inlaatventiel aanstuurt. Die triac zit op de besturingsprint, maar waar die zite en waar het inlaatventiel zich bevindt is geheel afhankelijk van de uitvoering van de vaatwasser.
 

BigBert

  • #4
Wat je kunt proberen (GEEN GARANTIE) is de stekker uit het stopcontact en een uurtje wachten. Daarna opnieuw proberen. Elektronica kan soms van slag raken ;)
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #5
Inderdaad triac op besturing defect kost je € 229, als je AEG belt.
 

RobertJanM

  • #6
Bedankt @S.oldeerbout . Ik had al zo’n vermoeden dat het inderdaad iets electronisch zou zijn. Het is fijn als dit ook bevestigd wordt. Nu met de directie overleggen wat te doen.
 

RobertJanM

  • #7
@BigBert, helaas werkte dat niet. De stekker heeft er 2 dagen uit gelegen en daarna reageerde de vaatwasser nog steeds hetzelfde.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu