Vaatwasser AEG Öko_Favorit Carat

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik heb een Bosch Exclusiv vaatwasser die 1,5 week geleden midden in het droogprogramma de dienst weigerde. Na een harde "klik" deed hij niets meer en het display geeft geen enkele functie meer aan. Er was geen kortsluiting en er staat stroom op het stopcontact. Nu heb ik een in nieuwstaat zijnde gebruikte AEG Öko_Favorit Carat model gekocht, deze geplaatst en aangesloten en ook deze machine doet helemaal niets! Wederom de stroomtoevoer gecontroleerd, maar stroom staat er toch echt op.

WIE KAN MIJ HELPEN?
Ik weet het niet meer!
Bedankt alvast en groetjes,
Angie
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Dit lijkt mij duidelijk een probleem in de stroomtoevoer, het feit dat je op een onbelast stopcontact spanning meet houdt niet in dat alles in orde is, probeer op je vaatwasstopcontact eens je stofzuiger of waterkoker, waarschijnlijk zullen deze het ook slecht of niet doen. Advies van Nellie om een ander stopcontact MET RANDAARDE te proberen is dan ook een goed advies.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Hallo klussers,

Het probleem is verholpen!

Na een halve nacht met verlengsnoeren, stofzuiger, mixer en andere attributen in de weer te zijn geweest bleef toch die ene vraag maar knagen: waarom start de electronica niet op?? Ook al krijgt het apparaat geen water, dan moet het dit in het display aangeven. Het stopcontact is randaarde en functioneert zoals het hoort. Dus uiteindelijk beneden aan de achterkant van het toestel, waar de 220V kabel uitkomt, zit een wit inbouw "stekkerblokje", wat binnen in het apparaat dus ook de zwakstroomkant verzorgt (met o.a. een condensatortje). Laat ik nou zien dat er gewoon 2 van de 3 inhorende stekkertjes loszitten! Met veel geduld en "fingerspitzengefühl" heb ik deze stekkertjes uiteindelijk op (de nog goede) pennen gekregen en zie daar: het functioneert gewoon! Dus misschien is dit een tip voor de volgende klusser, bij wiens apparaat niet eens een lampje gaat branden. Mij mij brandde dat lampje in ieder geval wel!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu