Vaatwasser aansluiten hulp nodig

DavidThomas

 • #1Ik heb wat hulp nodig voor het aansluiten van een vaatwasser.
Op de foto's is de huidige situatie van de sifon en de waterleiding te zien.
Voor de afvoer: onderaan de foto zien jullie een horizontale aansluiting op de afvoer. Kan ik deze gebruiken voor een vaatwasser? Wat heb ik eigenlijk allemaal nodig om het aan te kunnen sluiten?
Voor de waterleiding: Boven de horizontale afvoer zit een afgedopte waterleiding. Deze wil ik graag gebruiken voor de vaatwasser. Kan ik de dop er makkelijk afkrijgen? Deze leiding moet ik dan aan een muurplaat bevestigen waarop ik dan een kraan bevestig. Op die kraan kan de vaatwasser aangesloten worden. Het moeilijkste lijkt mij de huidige leiding aan de muurplaat aan te sluiten. Of zet ik die gewoon horizontaal op de muurplaat (weet niet hoe de aansluiting is met de waterleiding). Ik hoop dat jullie het een beetje begrijpen... Ik nog niet :P
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  De waterleiding afsluiten, een cm achter de dop de leiding doorzagen en er een muurplaat met knelkoppeling op zetten, daar kunt u met hennep of met teflon tape de kraan in draaien.
  Zowel hennep als tape met de draad mee aanbrengen, als de schroefdraad van de kraan glad is dan deze iets beschadigen met een vijl of een zaagblad, dan blijft het spul beter zitten.
  De oude sifon vervangen door een soort dat op de foto staat, in het tuitje zit een plaatje dat moet eruit gehaald worden.

   

  DavidThomas

  • #3


  De aansluitingen zijn gelukt. De kraan staat nu ook recht naar beneden (geen nieuwe foto gemaakt). Dit heb ik bereikt door er meerdere lagen tape om het schoefdraad heen te doen (6xrond). Ik heb er ook een waterstop tussen gedaan.


  Voor de afvoer leek mij dit de makkelijkste oplossing.
  Stukje buis eruit zagen en y splitsing ertussen. Afvoerslang erin met een rubbere afdichting.

  Daar staat hij dan :D Erg blij mee :lol:
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Waterstop heeft geen nut, integendeel, kan problemen veroorzaken.

  Vrijwel elke vaatwasser heeft een elektrisch bestuurde aquastop aan de slang zitten, Die zorgt voor afsluiting bij lekkage en is in de meeste gevallen tevens het toevoerventiel.

  Die losse blauwe waterstoppen willen nog wel eens zonder redenen blokkeren. Omdat ze niet goed afgesteld staan of gewoon zomaar. Als dat gebeurt terwijl de vaatwasser water 'vraagt' en er komt dus geen water (alsof de kraan dicht staat) dan kun je in pechgeval hebben dat de bij de vaatwasser behorende aquastop te heet wordt en het begeeft.

  Die aquastop moet onder normale omstandigheden voldoende veiligheid bieden tegen lekkages ed.

  Het enige dat ik altijd doe is de kraan dichtdraaien als ik op vakantie ga. Maar dan leg ik wel een briefje in de vaatwasser: "Eerst de kraan opendraaien!" :mrgreen:
   

  Neesje

  Specialist Verwarming
  • #5
  Die afvoer is dus niet okee, het antwoord was al gegeven maar als je dit zo wilt merk je op den duur wel een keer wat er bedoeld werd.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu