Uponor wandaansluiting radiator (spouwmuur)

Evmw

  • #1
Beste medeklussers,

Wij zijn bezig met verbouwing van de badkamer en willen graag de radiatoraansluiting van de vloer naar de wand verplaatsen, zodat de aansluiting dus in de wand zit en er geen leidingen uit de vloer omhoog lopen. Nu is het probleem echter dat deze muur de spouwmuur is. Is gipsvezelplaat (vermoed ik althans) met daarachter iets van rockwoll met folie of iets in die richting.

Heeft iemand enig idee of het überhaupt mogelijk is deze aansluiting in de wand aan te brengen? Betreft uponor leiding overigens. Ik dacht zelf aan 2x 90 graden bocht, maar ik vraag me af of ik zomaar die gipsvezelplaat kan slopen om de leiding daar te krijgen (ivm isolatie van buitenmuur)?
 

Xr8

  • #2
Je kunt een cv aansluiting in principe in de wand aanbrengen, er zijn speciale haakse blokken voor te krijgen. Je moet echter wel rekening houden met de isolatie indien dit de isolatie van de buitenmuur is. Als je de leidingen direct achter het gips hebt zou het moeten kunnen.

Succes.
 

Evmw

  • #3
Bedankt voor je reactie. Ik was wellicht niet geheel duidelijk, maar de vraag was dus in hoeverre ik deze isolatie even kan weghalen. De leidingen moeten dus achter die gipsvezelplaat, dus eigenlijk 'in het isolatieschuim'.

Ik heb nu dit in gedachten maar is dit een slim idee?
- gipsvezelplaat en isolatie op betreffende plek weghalen
- uponor leiding aanleggen in muur (tussen isolatie dus)
- ruimte rondom leiding opvullen met PUR-isolatie
- gat weer dichten
- overheen tegelen

Ik weet niet of bovenstaande kan, met name gezien het feit dat er relatief warme leidingen door de isolatie lopen? Het liefst doe ik de uponor in een isolatiebox die ik tussen het isolatieschuim monteer, maar ik kan geen isolatiebox vinden voor dit geval....
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #4
Leidingen purren of een aparte isolatiebox is wat overdreven. Als je googled op 'isolatiebuis' zie je grijze isolatiebuis wat je eventueel om je leidingen kan doen. De leidingen zelf isoleren is wel handig om onnodige verliezen te voorkomen (of uponor met isolatie gebruiken).

Overigens kan je de leidingen rustig over de bestaande isolatie heen laten laten lopen, niet weghalen, die paar kleine leidingen drukken de bestaande isolatie maar ietsje in (tenslotte lopen je electriciteitsleidingen er ook, neem ik aan).

Ik denk dat je een probleem maakt van iets wat geen probleem is.
 

Evmw

  • #5
Ok, dan duwen we de isolatie gewoon opzij. Misschien dat ik me er wat druk om maak, maar ergens voelde het niet goed om warme leidingen door isolatie te laten lopen.

De elektriciteit loopt uitsluitend door de betonnen muur met de buren overigens (en plafonds).
 

Xr8

  • #6
Voordeel van elektra is dat het niet bevriest. Denk er wel om dat je isolatie geen contact maakt met de buitenmuur.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu