Uponor thermische aandrijving voor de vvw

Yvpieters

  • #1
Beste forum leden,
Ik heb een vraag over de thermostaat thermische aandrijving die op de ventielen zit.
Vroeg me af hoe je het scherm indicator kunt veranderen ipv 1 streepje, als ík de kamer vragend zet gaat de indicator stijgen maar als de vraag weg is zakt ie wel, nu wil ik het indicator scherm bij niet vragend dat ie ongeveer op het 3e streepje staat.


 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #2
Blijft de vloer warm bij geen warmtevraag ??
 

Yvpieters

  • #3
Niet echt, de vloeren worden sowieso niet echt warm, terwijl de leidingen van de aanvoer wel warm worden.maar na mijn wetende moet er altijd wel iets van warm water door gelaten worden anders koelt de vloer steeds af.
 

Yvpieters

  • #4
Graag nog een suggestie van iemand, die het systeem kent van uponor, wil namelijk hebben dat de thermische aandrijving niet steeds helemaal sluit, dat doen ze nu wel met als gevolg als de kamers op temp zijn gooit ie ze dicht en koelt de vloer steeds heel erg snel af.

Graag vsn iemand een oplossing of tips.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #5
Ik kan je niet helemaal volgen, je ruimte is op temperatuur , maar je wil de vloerverwarming door laten draaien omdat de vloer anders afkoelt?

De functie van de regeling is warmtetoevoer afsluiten zodra de ruimte op temperatuur is,de thermische afsluiters kennen geen tussenstand. Sommige uitgebreide systemen hebben temperatuur sensoren die de min aanvoer of vloertemperatuur kunnen handhaven, maar zon systeem heb je niet volgens mij.
je kan proberen de aanvoer temperatuur wat lager in te stellen, zo wordt de regeling wat trager en is de vloer langer in bedrijf.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Er is wel een methode maar dat is wel klooien.

Als je tussen de aandrijving en de ventielstang vulstukjes legt dan drukt de motor de klep al iets open zodra je hem op het ventieldeel schroeft.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #7
Maar dan wordt het snikheet in de ruimtes , dan kun je net zo goed die servomotoren eraf halen lijkt me?? die hele regeling heeft geen zin meer.

je kan beter de aanvoertemperatuur verlagen ( waar staat die op ingesteld ?? ), dan zal de installatie veel trager worden en dus langer in bedrijf om de gewenste ruimtesetpoint te bereiken!
 

Yvpieters

  • #8
Ik heb een warmtepomp die weersafhankelijk staat ingesteld op de warmtepomp staat 19g met een stooklijn van 38 aanvoer temp ligt meestal tussen de 26 en 29 gr mits het heel koud wordt dan kan ie naar over de 30g gaan
 

Uponorfan

  • #9
Yvpieters, je wil bij geen vraag (stelaandrijving is NC / normaly closed) vanuit de ruimte vanaf de ruimtethermostaat toch warmte over de groep. Dat gaat niet. Bij vraag opent de stelaandrijving zich (streepje 4 of 5), zonder vraag staat ie op 1. Het sluiten van de groep is geen probleem, de uitkoeling van het vloeroppervlak zit meestal net onder de ruimtetemperatuur vandaar de open- en sluitwerking geen probleem mag zijn.

Dat de vloeren niet echt warm worden, dat klopt, die worden hooguit 23°C of 24°C, de vloer zal dus altijd qua gevoelstemperatuur koud tot lauw aanvoelen, je hand (lichaam) temperatuur is ± 37°C.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu