Uitvalhoek knikarmscherm aanpassen

RobertJanM

  • #1
A9C686A0-0FFD-42A4-8347-19D8269F48E9.jpeg
ACB05446-9251-452F-B245-4AEE4D230165.jpeg
Hallo.
Onlangs heb ik een tweedehands knikarmscherm gekocht. Na het ophangen blijkt dat de hoek waarmee het scherm naar buiten komt, dat wanneer het scherm volledig uit is, ik serieus moet bukken om er onderdoor te komen. Volgens mij moet deze hoek wel aan te passen zijn, maar voordat ik iets kapot draai, is er misschien iemand die me hier iets meer over kan vertellen. Bijgevoegd zijn foto's van het scharnierpunt en de zijkant van de bak.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je moet eerst de borging losdraaien en dan de stelblout verdraaien om de hoek aan te passen. Laat even iemand de voorlijst optillen als je de hoek aan gaat passen, dan is de druk van de stelbout af en gaat het makkelijker.

Afgezien van de hoek maak ik mij meer zorgen om het gebrek aan deugdelijke bevestiging van het scherm aan de muur. Die onderste bout glipt bijna door het sleufgat. Daar hoort een grote carrosseriering achter! Dit is ronduit gevaarlijk. Hoe is dat bij de bovenste bevestiging?
 

DaKo

  • #3
Ik zit met eenzelfde vraag. Dus blij met het antwoord. Maar wat is de borgring en wat is de stelbout? (sorry, kaap het topic een beetje :roll:)
 

RobertJanM

  • #4
Bedankt BertPleizier,

Dat van de carrosserieringen was ik inmiddels ook achter. Ik had alleen sluitringen voor handen. Inmiddels zijn de sluitringen verwisseld voor carrosserieringen.
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: BertPleizier
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu