Uitbouwen Vaatwasser 45cm in caravan Beko

HarBar

  • #1
Zelf miss al 6 x een vaatwasser uitgebouwd. Tot nu toe, schroeven voor los maken, poten verlagen, electra en slangen los, en de vaatwasser naar voren trekken.
Nu zit er in mijn caravan een Beko 45cm DIS15011 deze blijft achter bovenin de hoeken klem zitten. Ik krijg de vaatwasser niet naar voren. Voor mij totaal nieuw, iemand een idee ? Nergens ook een inbouw plaatje kunnen vinden van de Beko Dis15011.
 
Laatst bewerkt:

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Misschien zit de vaatwasser bovenaan nog vast met schroeven door de zijwanden heen?
Mijn 'nieuwe' (inmiddels ook al weer een paar jaar oud) vaatwasser (ander merk en 60 cm) werd, integenstelling tot wat ik gewend was niet aan het bovenblad vastgeschroefd, maar in de zijwanden.
 

HarBar

  • #3
De schroefklemmen die voor zaten, zijn alle weg, en als ik in het kastje ernaast kijk, zie ik nergens een schroef door de zijwand. Hij wiebelt dus ook alleen nog op de schuine punten achterin. Of er bestaat een soort klem ?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Als er een schroef in de zijwand zit, is dat van binnen in de vaatwasser naar de zijwand toe. Is dus niet zichtbaar aan de andere kant van de zijwand. Een soort klem? geen idee wat je bedoelt.

Heb je ook de middelste achterpoot verlaagd (ingeschroefd via een centrale schroef in het midden). Tenminste: als dat kan bij dit model, heb geen installatiehandleiding ervan kunnen vinden.

Anders misschien een paar foto's van de situatie plaatsen?
 

HarBar

  • #5
Ik zal vanavond fotos maken.
Hij ziet er in ieder geval zo uit Link verwijderd - mod
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Sorry hoor, maar het is echt wel bekend hoe een 45 cm vaatwasser er uit ziet.
Het heeft geen enkele waarde die commerciële link te plaatsen, want er is helemaal niets te vinden dat lijkt op een installatie-handleiding.
 

HarBar

  • #7
Ik kan dus echt ook geen installatie handleiding vinden, de twee schroeven van de zijkant zijn er uit. Kan mij alleen nog indenken bij de foto s iets aan de achterkant?
Ook al zou ik foto s zelf kunnen maken, valt er niks afwijkends te zien.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Het is helaas niet mogelijk om van afstand in je caravan te kijken hoe of de situatie is en of er niet toch iets te vinden is om die vaatwasser eruit te krijgen. Mijn glazen bol is al jaren in reparatie en bij Klusidee kunnen ze ook niet helpen om die te repareren.

Met foto's zal het inderdaad toch lastig zijn te ontdekken wat er aan de hand is, maar als je geen foto's wilt plaatsen, dan houdt het gewoon op.
 

HarBar

  • #9
Hierbij foto’s

IMG_1233.jpeg IMG_1230.jpeg IMG_1229.jpeg IMG_1227.jpeg IMG_1226.jpeg IMG_1224.jpeg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #10
Het enige dat ik kan verzinnen, is dat er hier een verborgen schroef zou zitten:

IMG_1226.jpg


Maar eigenlijk kan dat niet, omdat te zien aan de afbeeldingen de vaatwasser al een stuk naar beneden is gezakt (geschroefd via de ingedraaide pootjes). En als daar een schroef had gezeten, zou je de vaatwasser niet kunnen laten zakken...

Maar mijn indruk is, dat het apparaat erg klem zit tussen de kastjes aan de zijkant. Dus misschien zit ie gewoon geklemd en moet je wat meer kracht gebruiken om hem eruit te krijgen. Wil je hem repareren of moet ie vervangen worden?
 

Bademutze

  • #11
Die caravan boeren maken er soms een potje van, kans is groot dat ze eerst je beko hebben geplaatst, schroeven aan de bovenkant in de kastjes ernaast hebben gedraaid, en daarna je keuken blad erop hebben gelegd, dan rest alleen bruut geweld.
 
  • Like
Waarderingen: S.oldeerbout

HarBar

  • #12
Ja ik wil hem vervangen. op mijn werken denken ze ook het laatste, waarschijnlijk eerst de Beko, daarna aanrechtblad. Idioot gewoon. Net of dat een vaatwasser eeuwige mee gaat. Hier wordt zegt men, waarschijnlijk heel aanrechtblad demonteren. Ik zeg dit kan toch niet waar zijn, halve keuken slopen.
Oh ja, op de foto zat een schroef, maar die is er uit. Men heeft het ook nog over haak achterkant, maar daar kan ik helemaal niet achter kijken bijna.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #13
Geen haken aan de achterkant althans niet orgineel. Maar kun je niet traceren wie dat ding erin heeft gebouwd dan ?Als je de vaatwasser verder niet meer wilt gebruiken en wilt afvoeren. Kun je hem ook nog met een slijptol doormidden slijpen en dan de onderkant weghalen en dan kijken wat het probleem was alvorens een nieuwe te plaatsen. Heel hard rukken is bij caravans niet zo slim want je kunt je wand beschadigen als je pech hebt. Een vaatwasser in een caravan snap ik sws niet want menig camping heeft niet eens een 16A aansluiting. Op de camping was je toch met de hand af :)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu