Twee thermostaten op een Daalderop Combifort

Rooijenn

  • #1
Onderstaande heb ik aan diverse partijen voorgelegd, waaronder de installateur en Honeywell. Geen van de partijen kon hier een goed antwoord in geven.



Kortgeleden heb ik een Daalderop 32/80+ laten installeren in mijn dijkwoning. De installatie wordt gestuurd door een Honeywell Chronotherm Vision modulation, welke hangt in de keuken op dijkniveau (zonzijde). Nu doet de situatie zich voor dat als de zon in de keuken schijnt het onderhuis koud blijft. Om dit te voorkomen wil ik de installatie sturen met 2 thermostaten en een klep, waarbij het onderhuis (slaapkamer 1 + badkamer) altijd wordt verwarmt als de ketel draait en de keuken alleen wordt verwarmd als de klep wordt open gestuurd. Als het kan wil ik weersafhankelijk regelen vermijden.



Is het mogelijk een Chronotherm Vision modulation en een Chronotherm Vision aan/uit samen aan te sluiten, waarbij de modulation de hele installatie stuurt en de aan/uit een deel van de installatie met een klep (met volgschakelaar)? Zie onderstaand schema: Thermostaat t1 (aan/uit) stuurt klep 1 en ketel (via volgschakelaar van de klep), thermostaat t2 (modulation) stuurt ketel.



Graag hoor ik uw advies of indien U alternatieve oplossingen voor dit probleem heeft. Wellicht bestaat een interface om via opentherm een potentiaalvrij contact te bedienen.

Alvast bedankt voor uw reactie.

 

Chathanky

  • #2
Is het niet eenvoudiger om de thermostaat naar de woonkamer te verhuizen en in de keuken en eventueel de zolderkamer die zonlicht vangt een termostaatknop te plaatsen.
 

Robert B

  • #3
Zat brochure op Daalderop site te lezen, daar staat dat je ketel geschikt is voor twee afzonderlijke cv circuits met 2 thermostaten. Dus als ik het allemaal goed gelezen heb, zou je ketel al geschikt zijn om je beneden verdieping apart aan te sluiten en te regelen. Tenzij dit circuit al gebruikt is voor de vloerverwaming in de badkamer natuurlijk.
 

Rooijenn

  • #4
@Chathanky
De keuken is de meest gebruikte verblijfsruimte. De thermostaat naar de woonkamer verplaatsen is niet handig, omdat deze alleen 's avonds enkele uren wordt gebruikt.

@ Robert B
Het tweede circuit "steelt" warmte uit het warmwatercircuit en levert maar een beperkt vermogen. Dit circuit wordt gebruikt voor slaapkamer 2.

Naar mijn mening is de opentherm communicatie te beperkt, doordat dit een point-to-point protocol is. Wat nodig is is een interface die verschillende apparaten (thermostaten, kleppen en ketel) kan laten communiceren. Wie helpt me hier verder mee?

Bedankt voor de reacties.
 

Chathanky

  • #5
Als je je hele woning verwarmd wil hebben zal je toch een goed referentiepunt moeten hebben, als de keuken dat niet is is het toch geen probleem om de woonkamer daar voor te gebruiken.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #6
Maak een zone regeling,
Beide groepen (keuken- en woonkamer ) worden voorzien van een 2 wegklep (zoneklep).
De thermostaten schakelen de 2 wegklep om, deze schakelt de ketel aan en uit via het eindcontact.


Voorbeeld: De thermostaat in de keuken staat vragend, en schakelt de zoneklep van de keuken om.Wanneer deze klep volledig open staat wordt er een eindschakelaartje in de klep gemaakt,die de cv ketel aanschakelt via het kamerthermostaat contact in de ketel.

met zone 2 doet u hetzelfde.


1 Nadeel, u zal dit alleen kunnen doen met 2x een aan/uit thermostaat en geen open therm systeem.


Nog een optie,....... de thermostaten zijn tegenwoordig ook draadloos te krijgen, als u naar de keuken gaat neemt u de thermostaat gewoon mee
Zit u op de pot, kan u het zelfs daar warm krijgen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu