Tv in klapdeksel?

Veronika

  • #1
Ik zou een flatscreen (nog te kopen) in de klapdeksel van een nog te maken kastje willen maken, zo dat er in ingeklapte toestand op gezeten kan worden.

Ik vraag me echter af:

Kan zo'n tv probleemloos "plat" bewaard worden (scherm omlaag) en steeds rechtop gekiept?

(Deze vraag graag laten staan beheer; ontwerpvragen voor het kastje staan elders. Daar lezen geen electronica experts mee neem ik aan. Dank u.)
 

Biomus

  • #2
Op zich geen probleem, zolang je er maar voor zorgt, dat het scherm niet buigt. Hier kan het slecht tegen. Dus enige versteviging tegen het doorbuigen moet je wel doen. Je wilt er per slot van rekening iemand op laten zitten. Let er ook op, wanneer het in TV-stand staat, er ook voldoende ventilatie is. Dus maak de TV vast met een sub-frame zodat er aan de achter- en zijkant(en) voldoende luchtstroom is.

Succes
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Dubbel topic, deze gesloten.
Ten onrechte gesloten, weer open gezet.
 

Veronika

  • #4
Biomus, jij reageert op mijn - nu gesloten andere vraag over gevaar voor de tv zelf - Dank. Zou het scherm niet uit zichzelf doorbuigen, onder z'n eigen gewicht, als het ondersteboven hangt?

Volgens mij worden die tv's altijd aan een soort metalen beugels bevestigd, maar die kunnen natuurlijk ook buigen. Dus goed punt. Het is natuurlijk wel een groot oppervlak. Met een extra dwarslat tussen tv en bovenplaat die dan op t kastje steunt in een binnenframe oid moet ik het gewicht nog wel kunnen verdelen idd.

Zo'n beugel zorgt ook/wel voor ventilatie ieg.

Dank ook voor de andere tips.

Afwerking is deels gestoffeerd idealiter, deels blanke lak.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
En weer even omhoog gezet
 

Veronika

  • #6
Dank Frank!

En een andere mod had de reactie verplaatst naar dat andere topic. Had alleen gelezen dubbel topic... Nu twee reacties overgeheveld uit het andere naar deze...
 

Veronika

  • #7
En dank andere mod, ik was de draad al kwijt ;)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu