Tuinpalen vervangen van bijna omgevallen schutting

Ramonkok1

 • #1
Dag allemaal,
Ik heb een schutting van 1.80 hoog en 12 meter lang en deze is over een lengte van 6 meter erg schuin gaan staan. Ik wil graag de palen vervangen want een paar palen lijken bij de bodem gebroken maar de planken zien er nog wel goed uit.
Hoe kan ik dit het best aanpakken? Met een lier de schutting eerst rechttrekken? Want ik ben bang als ik 1 paal weghaal de hele schutting omvalt. Of toch alle planken over 6 meter loshalen en de palen eruit en nieuwe palen er in slaan? En hoe kan ik het best de planken van de palen halen want de schroeven zijn erg verroest.
Dank alvast
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • De Haan

  Specialist Planten en Tuinen
  • #2
  Klem tegen de oude paal een nieuwe paal zetten en aan elkaar vastmaken.
   

  Janjens

  • #3
  Gaat het hier om een houten schutting of om een hout-beton schutting , er zit nogal verschil in .


  beton palen en beton onder platen dienen te worden los gegraven alvorens de schutting recht te plaatsen . bij houten palen de doorgerotte paal vervangen zo nodig de rest van de schutting te schoren . maar het beste is om het gehele ding te vervangen voor een betonpaal schutting . nooit geen last meer van rotten . is heel iets duurder maar dan ben je er ook van je probleem af.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu