Tronix Pac 800 Airco.

Gwn-damian

 • #1
Ik heb gisteren voor het belachelijk lachprijsje van, jaja, 25 euro een mobiele airco op de kop getikt bij de kringloop. Het gaat om een oudere Tronix Pac 800.
Echter zit hier geen slang bij.
Nu wil ik zelf iets fabriceren doormiddel van een drogerslang en wat handigheid.
Alleen ik moet aan het einde een vernauwing hebben wat breed en plat is zodat hij precies tussen het raam past. ( dakraam )
Hoe kan ik dit het beste aanpakken?
En is afvoerslang van een droger weg geschikt? Ik ga er iig vanuit aangezien een afvoerdroger ook warm word. Ik heb het hier over de witte flexibele slangen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Witte pvc (droger-)slang lijkt me prima geschikt voor dit doel. Mag je alleen niet gebruiken voor afvoer van afzuigkappen (boven kookplaten) vanwege de brandbaarheid van PVC.

  Voor het verloopstuk: Google eens met luchtafvoer overgangsstuk plat rond. Volgens mij zou je dat soort accessoires ook bij een bouwmarkt moeten kunnen krijgen, dacht ze daar wel eens gezien te hebben.

  Je zult alleen nooit een verloopstuk vinden dat exact de kier tussen het open raam opvult. Eventeel zelf een raamwerkje eromheen maken. :wink:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu