Trommel Zanussi wasmachine zit vast

Hblacquiere

  • #1
Ik heb een Zanussi Aquacycle model F1425 (serienr. 24700064) waarvan de trommel vast zit.

Wie weet hoe ik dit moet oplossen? Als ik een programma aanzet, bromt hij alleen, verder gebeurt er niets.
 

Wittenico

  • #2
Je moet er achter zien te komen waardoor de trommel vast zit en waar de blokkering zit. Kijk tussen de manchet en kuip. Ook kun je het element er uit halen en via dat gat kijken waar de blokkering zit en ook uit halen.

Daarvoor moet je allereerst de achterzijde verwijderen. Aan de zijkant zitten 2 witte doppen, deze verwijderen en daarachter ook de schroeven verwijderen. Daarna haal je aan de achterzijde onderaan en die van het bovenblad er ook uit.

Als je het bovenblad eraf haalt zie je daar onder ook schroeven zitten. Haal aan beide kanten 2 ook de schroeven eruit. Ook maak je de halve maan waar snoer en aanvoer opzitten los. Als het goed is kun je nu het achterste gedeelte naar achteren schuiven er eraf halen en kun je bij het element.

Succes
 

Hblacquiere

  • #3
Hoi,bedankt voor het advies,tot zover gaat het goed maar ik heb de trommel nu los en er rammelt nog wat als hij draait.ik kan het niet vinden in de trommel dus ik denk dat het tussen de krans(rubber) en de trommel in zit moet ik die ook los halen :idea:
 

Hblacquiere

  • #4
Ik heb hem weer inmekaar gezet en als ik hem laat centrifugeren
lijk het wel of er knikkers in zitten kan er wat met de lagers zijn?of wat anders,ik kom er even niet uit.
mvg harold
 

Wittenico

  • #5
Als je knikkers hoort zit er waarschijnlijk iets tussen de kuip en trommel.
De kuip had je uit elkaar gehaald?
 

Hblacquiere

  • #6
Nee, ik heb de kuip niet los gehad, alleen het element verwijderd. Hoe kan ik de kuip het beste los halen?
 

Wasmannetje

  • #7
Als je knikkergeluid hoort is het niet best, door het kledingstuk tussen de trommel en kuipdeel aan de voorzijde, door het ronddraaien van de trommel waar de kleding tussen zit, word dat erg warm dus een sok die met een hoge snelheid tegen het kuiupdeel aan de voorzijde loopt, gaat de kuip smelten en komen er allemaal kleine harde balletjes van het plastic los, en zit tussen kuip en trommel in, is moeilijk te verwijderen als leek, alles moet namelijk worden gesplitst, ook de slangen zitten meestal helemaal vol met dat soort spul met als gevolg, pomp ook niet goed meer af na een tijdje, zijn allemaal harde stukken, kijk ff voor garantie.
 

Hblacquiere

  • #8
Hoi, bedankt voor jullie snelle adviezen, maar de kuip moest open.

Toch maar een monteur er bij gehaald en die heeft een schroefboorbitje er uit gehaald, kost incl. voorrij kosten 100,00 euro.

Nogmaals bedankt en de volgende keer beter.
M.v.g. harold
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu