Trespa bevestigen

Jeepee61

  • #1
Hallo,
mijn dakterras/balkon ben ik opnieuw aan het maken. Nu de afwerking. De ijzeren U balk aan de buitenkant was voorzien van trespa strook. Bevestigd op de volgende manier. Houten plankjes die gekit waren rechtstreeks op de balk en de strook weer op de plankjes. Er is vocht in gelopen doordat de voegen in de tegels kapot waren gevroren en uiteindelijk heeft dit ook de houten plankjes en een beetje de balken aangetast. Ik heb alles eraf gehaald (hoekprofiel, trespa en plankjes) balk geschuurd, in de menie gezet en geverfd met metaal lak. Nu is mijn vraag: kan de trespa ook rechtstreeks op de balk gekit worden (met die speciale kit die Trespa zelf aanbeveelt) of moet ik weer met die plankjes (regelwerk) gaan werken. De vorige keer was er ook onder de trespa een alu strip gemaakt, volgens mij kon daardoor ook de trespa niet ademen/werken.Ik ga de balkon/terras eerst met EPDM waterdicht maken (heb ook de vloer opnieuw geëgaliseerd) en daarna komen er of voegloze 2cm terrastegels op of buitengrind. Weet ik nog niet zeker. Dus resumerend Trespa rechtstreeks op de balk of eerst op het regelwerk. Bedankt voor jullie advies
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Graag een foto van de situatie.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Trespa dient zo gemonteerd te worden dat er ventilatie is aan de achterzijde van de plaate worden. Als je plaat rechtstreeks op de balk plakt, ventileert het dan nog?
 

Jeepee61

  • #4
 

Jeepee61

  • #5
Als de trespa op de balk wordt gekit,vermoed ik dat er geen lucht meer aan komt.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
Verticale lijmbanen aanbrengen icm dubbelzijdige tape van voldoende dikte of een lijmpakket gebruiken.
Hoe werk je de bovenzijde af en waar zet je de afwerking op vast?
 

Jeepee61

  • #7
Hoi,
bedankt voor je reactie
ik dacht zelf de EPDM een stukje(3cm) over de trespa heen en dit afdekken met een alu hoekprofiel 50x50 wat verlijmd wordt. Maar eerst nog de afwerking van de balkon/terras. We twijfelen tussen buitengrindvloer of tegels.Ik hoorde vandaag op het werk dat vanwege de ventilatie toch het beste is met plankjes 2cm dik te werken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu