Trap verven - alles weer opnieuw in de grondlak doen?

Ncl16

  • #1
Op dit moment zijn we bezig met t voorbereidingen om de trap te verven. We hebben de beschadigingen aan de trap al opgevuld met houtreparatie en de trap en alles eromheen wat erbij hoort al geschuurd. Behalve de tredes is de verf van de rest na het opschuren nog intact.

Is het mogelijk om dan alleen de tredes en evt kale plekken hier en daar met grondverf te doen en vervolgens af te lakken. Of moeten we alles weer opnieuw in de grondlak doen?

Verder willen we voor de trap natuurlijk de speciale trapverf gebruiken. We willen deze van Sigma. Ik heb gelezen dat je diezelfde verf dan niet moet gebruiken voor de traphekken en leuningen.
Dus voor enkel de trap van beneden en de zoldertrap, zou ik dan voldoende hebben aan 2,5 liter?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Intakte verflagen kunt u na reinigen met een verfreiniger schuren waarbij de kaalgekomen delen 2x worden gegrond met een All-Grund primer. Daarna licht opschuren en aflakken. U kunt overigens elke polyurethaan lak gebruiken, dat hoeft niet speciaal trappenlak te zijn.
Gaat u watergedragen aflakken dan moet u wel alle te schilderen delen overgronden met een All-Grund primer.
U kunt met 2,5 liter de trap 2 x doen.
 
  • Like
Waarderingen: Ncl16

Ncl16

  • #3
Bedankt voor uw reactie..

Zat te denken aan sigma traplak zodat t antislip is, maar het lijkt mij dan toch dat ik deze verf alleen op de loopgedeelte hoef te verven en de rest met normale lak.. zou t dan beter zijn om ipv 2,5 liter, 2 liter te nemen?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Dat kan. Voor de trapboom, stootborden, spil eventueel balusters en hek heeft u aan 0.5 liter lak voldoende.
Stelt u zich van dat antislip niet te veel voor. Zeker, een beetje zilverzand - wat we vroeger zelf toevoegden en nu door kwarts vervangen - erin heeft effect maar u blijft er echt niet met uw sokken achter haken. Hoogglans is wel af te raden op treden. Satijn of zijdeglans wordt het meest toegepast.
 
  • Like
Waarderingen: Regis07 en Ncl16

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu