Trap verven - advies gevraagd

CCCC

  • #1
Ben ondertussen ook met een volgende klus bezig. Wij willen de (houten) binnentrappen gaan verven.

De trappen waren bekleed met vloerbedekking, dit hebben we al verwijderd. De lijmresten hebben we met een verfbrander verwijderd en hiermee meteen de trap zo glad mogelijk gemaakt.

De grote oneffenheden zijn opgevuld. De kleine oneffenheden niet, dit vinden wij juist mooi. :mrgreen: Vervolgens hebben we de trap geschuurd.

Nu willen we de trap gaan schilderen. Welke primer / grondverf kunnen wij het beste gebruiken en welke eindverf? Is er speciale trapverf wat ook beschermend werkt?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Ja. Er is speciale trappenverf maar die moet u bij de vakhandel kopen en zijn vaak in 5 liter verpakkingen. U kunt ook gaan voor PU-watergedragen verf. Hiervoor zijn ook hechtprimers in de handel. U kunt ook als grondverf een Al-Grund watergedragen primer gebruiken. Deze is zowel met watergedragen als terpentineverf te gebruiken. Met dit verfsysteem zijn goede resultaten te bereiken.

"Gewone" verf is er niet voor gemaakt om op te lopen. Daar moet u zich wel rekenschap van geven. Echte slijtvaste bescherming verkrijgt u uitsluitend met 2-k epoxylakken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu