Toiletombouw

Mvdee

  • #1
Hallo,

Ik ben in de badkamer bezig met het maken van een ombouw om een zelfdragend zwevend toilet. Hier op het forum, maar ook op verschillende andere websites wordt gezegd dat de ombouw gemaakt moet worden van watervast verlijmd multiplex.

Nu staat er echter op de sites van verschillende bouwmarkten dat ook gekozen kan worden voor greenboard (watervaste gipsplaten) Deze laatste oplossing is een stuk goedkoper.

Ik vraag me enkel af of dit wel een goede oplossing is. Kan iemand me hier wat meer over vertellen? Wat zijn bv de voordelen van multiplex?

Alvast bedankt, groeten Martijn
 

Fiesiekus

  • #2
De sterkte. Maar ik kan me herinneren dat ik aan 2 platen multiplex van 60 x 120 cm genoeg had om de ombouw te maken. dat kost toch niet zo gek veel?
 

Mvdee

  • #3
Dank je voor deze reactie. Ik denk alleen dat ik wat meer platen nodig heb omdat ik de ombouw doorwil trekken naar het plafond. In de overige "loze" ruimte wil ik dan opbergvakken maken.

Door het maken van een houtenframe om de inbouw heen dat doorloopt naar het plafond, denk ik dat ik het sterk genoeg krijg. Ik was alleen bang dat er misschien nog andere nadelen aan het gips kleven.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Voor opbergvakken lijkt multiplex me beter geschikt dan gips.
Zeker als je er wat in wilt zetten.
 

Fiesiekus

  • #5
Ik denk dat die groene gipsplaten toch ook wel sterk genoeg zullen zijn, als wand, niet voor de vakken. Misschien voor de zekerheid alleen het onderste deel (tot rand boven bedieningspaneel) van multiplex maken.
 

Mvdee

  • #6
Dank je allebei voor deze reactie ik denk dat ik er nu wel uit ga komen. Ik denk idd dat het een combinatie van gipsplaten en multiplex gaat worden voor de stevigheid.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Het grote nadeel van gipsplaat is dat er heel moeilijk iets aan te bevestigen valt, 12 mm multiplex zou mijn keus zijn.
 

Robert R

  • #8
Laatst het zelfde probleem gehad.

Ik heb gekozen voor de gipsplaat tot waar de tegels kwamen (ik neem aan dat je gaat tegelen achter je pot). Daar boven verder gegaan met multiplex, de multiplex iets laten uitspringen (de dikte van mijn tegels).
 

Ronaldinho66

  • #9
Gewaardeerde klusser,
Onlangs het zelfde traject doorlopen. Multiplex is enorm stevig dus altijd goed!
Let echter wel op de kanten van de plaat. Als daar vocht bij kan, kan het ook vocht opnemen met alle gevolgen van dien!

Smeer daarom deze kanten in met watervaste houtlijm klasse D4 en je bent weer een probleem kwijt.
Uiteraard ook goed voorstrijken met primer ivm tegelwerk.

Klus ze,
Ronald
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
8
6

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu