Toilet verwarmen met bijverwarminkje

Thor2002

  • #1
Hei,

ik kreeg net de vraag of we een toilet kunnen voorzien van verwarming. Het gaat om een toilet in een buitenhoek van een gebouw, wanden blijken nauwelijks geïsoleerd. Het pand heeft wel verwarming maar die loopt aan de ander zijde van het pand. Kortom, de keuze wordt beperkt tot elektrisch verwarmen. Nu denk ik aan een badkamerblazer / stralingspaneel.
Wat heel dubbel is, is dat een bijverwarming die er redelijk uit ziet en een thermostaat heeft, direct 1000 tot 2000 watt trekt maar de hele ruimte is maar 80 x 90 cm...
mijn vraag is nu, kennen jullie nog andere merken voor een kleine, leuk ogende bijverwarming met thermostaat? Ik heb hier twee merken maar die zijn alleen via internet leverbaar (??), van EWT en van Dimplex.
Verder monteren we voor de verwarming nog een tijdschakeling, het zou onzin zijn die verwarming in het weekend en de nachten te laten draaien...Daar moet die verwarming ook wel tegen kunnen toch?

Thor2002
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Van één van de merken die jij noemt zie ik op een bekende online electro shop ook een 750 Watt olie gevuld radiaatortje. In neem aan dat dat ook prima voldoet. Let er bij een tijdschakeling op dat deze zelf het vermogen ook aankan. Voor de kachel lijkt mij dit geen probleem.
 

Thor2002

  • #3
Sxander,

goed dat je dat even meldt! Ik stond net nog met zo'n goedkoop klokje in mijn handen, gelukkig niet meegenomen want dat dingetje was niet geschikt voor het wattage dat zo'n verwarming trekt.
Overigens hadden ze bij de Gamma ook voor 14 euro een ' convectorkacheltje' liggen.... man oh man, dat wil je echt niet in je badkamer ophangen! sleuven zo breed dat je er een boterham doorheen kunt schuiven, onderin een mini-straaldingetje, verder een lege kast...Of zou je er ook gelijk tosti's mee kunnen maken? Kortom, waar voor je geld...

T.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Vandaar mijn suggestie voor een olie gevulde radiator. Veel veiliger qua aanraak- en brandgevaar.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu