Tips voor compressor spuiten gevraagd

Bikertje

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier en met name voor 1 vraag. Ik heb sinds kort een (merk verwijderd, mod) compressor en daarbij heb ik ook het bijbehorende accesoires pakket gekocht (inc. verfspuit) Nu wil ik daar dus mee gaan spuiten (onder andere fietsframes, mijn naam zegt het al :roll: en natuurlijk nog veel meer. Maar ik weet nog niks van de dunheid van het verf, hoe krijg ik de spuit weer goed schoon, welke soorten verf te gebruiken en nog veel meer tips.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen :)

Groeten Bikertje
 

Fiesiekus

  • #2
Met de zoekfunctie van dit forum en trefwoord "verfspuiten" kan je bijvoorbeeld dit vinden en nog veel meer.
 

Beckertje2

  • #3
Hallo,
Ik weet niet hoe ver je wil gaan met spuiten. Ik ben ook maar een amateur, maar ik heb zelf heb veel geleerd uit het boek "lakspuiten in het autobedrijf" dat bij ons in de bieb lag. Later heb ik het gekocht. Het boek is nu al wat ouder, maar nog steeds zeer leerzaam.

Veel interessante tips vind je ook op de website van een bekende fabrikant van verfspuiten. *ata.com. Op deze site stonden vorig jaar zelf een aantal instructieflipjes en er is ook een forum met goede tips waar amateurs advies van professionals krijgen. Dit deel van de site is helaas wel in het Duits.

Denk wel aan je adembescherming! Een stofmasker is beslist onvoldoende.

Groet,

Harry
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu