Tikkende combiketel

Tiktok

  • #1
Sinds enkele weken heb ik een ander appartement betrokken, de bestaande combiketel is een AWB thermomaster 2 HR met interne boiler. Probleem is dat deze boiler steeds bijgewarmd wordt (ook 's nachts) waarna de ketel haast konstant blijft tikken, dit klinkt alsof water van een druppelende kraan in een metalen douchebak druppelt.
Is dit te verhelpen, of is de interne boiler permanent buiten werking te stellen?
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat laatste kan ongetwijfeld maar dan geeft de ketel geen warmwater meer. Kijk in de gebruiksaanwijzing.
Kijk verder de condensafvoer eens na, of daar het condenswater ergens valt, of de sifon(s) wel gevuld zijn of dat dit druppen van condenswater toch ergens in de ketel gebeurt.
 

Xr8

  • #3
Afhankelijk of uw AWB standard geschikt is voor opentherm of dat deze nog moet worden voorzien van een extra interface (oudere modellen).

Kunt u overwegen een modulerende thermostaat te nemen met de functie om het tapwater uit te schakelen (bv chronotherm modulation oid). Hierbij wordt de boiler 's nachts niet opgewarmd wat energie en ergernis scheelt. Overigens is dit niet een normaal geluid bij deze ketels.

Let wel op, het kan zijn dat wanneer deze functie actief is de ketel ook geen warmwater gaat bijmaken, de ene ketel geeft namelijk helemaal geen warmwater of maakt zijn voorraad op, de andere overruled de thermostaat en gaat wel warmwater maken, de wachttijd zal dan wat langer zijn.

Succes.
 

Ron CV

  • #4
U zegt dat het toestel steeds het water verwarmd, hoeveel tijd zit er dan tussen het verwarmen? Het getik zou ook veroorzaakt kunnen worden door de brander las deze klaar is met verwarmen.
 

Klorissa

  • #5
Is het niet de driewegklepmotor die dit geluid produceerd ?
 

Ron CV

  • #6
Is ook inderdaad nog mogelijk
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu