Thermostaat werkt niet - verwarming doet het niet

Senben

  • #1
Hey,

kheb een klein probleem
khad eerst een danfoss thermostaat deze werkte nog maar de behuizing was kapot
en heb een nieuwe gekocht een homexpert honywell thr840dbg en dit aangesloten
mijn cv ( elco altron 30) werkt niet meer
cv werkt wel voor warm water maar de verwarming doet het niet

dus heb ik de oude thermostaat terug aangesloten en die deed het ook niet meer

enige idee hoe dit komt?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Blijft er ergens een Warmwaterkraan druppen?
 

Senben

  • #3
Nee nergens drupt iets
 

Senben

  • #4
Ik heb wat rondt gezocht en ben tegen gekomen dat u thermostaat geen stroom krijgt, thermostaat krijgt niets waar moet ik dan verder kijken of hoe moet ik da meten aan cv?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Volgens mij word de honeywell gevoed met 2 AA batterijen.

Er is alleen een schakelcontact naar de ketel toe.

Hoeveel draden zijn er aangesloten op de thermostaat, en welke Danfoss zat er?
 

Senben

  • #6
Erkomt 3 draden uit de muur (wit, zwart, groen) wit onder een klem en zwart groen achtig onder een klem

inderdaad honywell komt met 2 batterijen
instellingen enzo had gedaan
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Ik denk dat je de boel hebt kortgesloten, en de zekering voor je thermostaat in de ketel eruit hebt gepiept.
De thermostaat heeft maar 2 draden nodig en je ketel volgens mij ook maar 2, 3 draden is voor voeding van een thermostaat, maar dat gebruik je nu niet.
 

Senben

  • #8
Het heeft altijd zo gewerkt toen ik het opendeed wa het ook zo aangesloten op klem 4 wit en op klem 2 zwart+groen denk dat die zwart en groen gwn samen gepakt is


En watmoet ik nu doen om alles terug werkent te krijgen
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #9
Bij de ketel kijken welke 2 draden voor het commando zijn, en kijken of daar een zekering uit ligt.
 

Senben

  • #10
Heb is rondt gekeken rondt de ketel maar zie niets
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #11
Dan word het kou leiden of een depannagedienst bellen.

Het klopt al niet.
Volgens mijn gegevens is klem 4 een anticipatieweerstand, klem 2 het startcommando.

Maar er mist dan nog een draad op klem 1, anders gebeurt er helemaal niets.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu