Terrasoverkapping zonlicht weg?

henry29

  • #1
Wij zijn aan het overwegen om een terrasoverkapping te maken ook om binnen 's morgens geen direct zonlicht meer te krijgen (zo iets als op de foto). Hoogte bij de muur is 2,5M aan de buiten kant wordt hij 2M loopt dus schuin naar beneden.De hele diepte wordt 3,5M Ons huis staat precies Noord Oost Mijn vraag is kruipt de zon er niet onderdoor in de ochtend? de zon komt als het goed is op in het noord oosten. We zijn bang dat we toch nog zon licht binnen krijgen, kan zijn als de zon wat gaat draaien dat er zonlicht via de zijkant naar binnen komt, zijkant staat overigens een schutting van 2M hoog.

polycarbonaat-kanaalplaat-overkapping-eindresultaat_7.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Mag ik weten waarom je geen zon op de ramen wil hebben.
Wij kunnen ons dat nauwelijks voorstellen we zijn zo blij dat de zon op de ramen staat omdat het in het voor-en najaar zoveel meer dagen comfort geeft.
Die dagen zijn er veel meer dan de dagen waardoor je door een hoge temperatuur in de woning meer last ondervind.
 
  • Like
Waarderingen: Edwinnn

henry29

  • #3
Je hebt gelijk over het comfort gesproken, daar genieten wij ook van maar dan va het andere raam aan de voorkant die ligt op zuid, west en daar hebben we langere tijd profijt van. Aan die kant hebben we een rolluik is ook echt nodig in de zomer. Waar ik het over heb (de achterkant noord oost) daar heb ik maar tot 11 uur zon binnen en rond die tijd is die ook nog niet krachtig. De andere kant wel. Zonnescreens kan ook maar met een terrasoverkapping hebben we het hele jaar plezier van.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu