Terpentine verf weghalen betonnen vloer

klusgraag01

  • #1
Hallo allemaal,

Bij mij in de schuur is een blik met Wijzonol Hoogglanslak terpentine verdunbaar voor kozijn op de grond gevallen. De vloer van de schuur is van beton. Nu heb ik het meeste weer in het blik gedaan,. Op internet raadde men aan om het droog te laten worden en daarna weg te halen met terpetine. Dat lukt echter niet. Ik heb het al geprobeerd om met een schraper en een hittepistool weg te halen, mat daarmee krijg ik het niet echt weg. Daarna een hittepistool en een schuurmachine met korrel 40 , maar het blijft wit (de kleuR van de verf). Weten jullie hoe ik de verf weg krijg? Alvast bedankt voor jullie reacties!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
De verf is in de poriën van het beton getrokken. Dat blijf je zien...
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

De Bob

  • #3
Hallo
Nooit laten opdrogen, maar gelijk weghalen, en spoelen met terpetine, dan nog blijft er een lichte vlek over.
Het enigste is met thinner ruim in kwasten, in laten trekken, en met oude doeken weg vegen. Zonodig herhalen, of het vloertje een kleurtje geven met beton verf.
Gebruik adem bescherming.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #4
Krijg je niet weg. Om die reden (verfvlekken, olievlekken) schilderen mensen de vloer van een garage of schuur met betonverf. Dat kun je natuurlijk alsnog doen.
 

Lee0110

  • #5
Als het al droog is, dan is het lastig om de verf volledig van beton te verwijderen. Je kunt proberen om een verfafbijtmiddel te gebruiken dat geschikt is voor betonnen oppervlakken. Breng het afbijtmiddel aan volgens de instructies op de verpakking en gebruik vervolgens een schraper om de verf weg te halen. Zorg er wel voor dat je beschermende handschoenen en een veiligheidsbril draagt.

Als dit niet werkt, dan kun je overwegen om een professionele vloerreinigingsdienst in te schakelen die gespecialiseerd is in het verwijderen van verf van betonnen vloeren. Zij hebben de juiste apparatuur en ervaring om het werk snel en efficiënt uit te voeren.
 
  • Dit heeft me geweldig geholpen!
Waarderingen: klusgraag01

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu