Telefoonpunt slaapkamer verwijderd, lamp doet het niet meer

Penguin

  • #1
Hi,

Hopelijk kan iemand mij helpen.

Mijn vriendin heeft van de week het oude telefoonpunt op onze slaapkamer eruit gehaald om het met een afdekplaatje mooi weg te werken. Nadat ze klaar was bleek dat de lamp op onze slaapkamer het niet meer deed. Heb de lamp losgehaald en het lijkt erop dat er geen stroom meer op het punt zit. Mijn vriendin weet niet meer hoe de draden oorspronkelijk zaten en heb al meerdere combinaties geprobeerd maar krijg het op één of andere manier niet meer aan de praat.

Enfin, wie kan mij helpen met de vraag: kan het überhaupt zo zijn dat de stroom van de lamp via dit telefoonpunt werd doorgelust, en zo ja, hoe moet ik de draden dan leggen om het weer aan de praat te krijgen. Alvast bedankt!





Bovenstaande afbeeldingen zijn het aansluitpunt en de draden die er oorspronkelijk zaten.
Naast deze draden zit er ook nog een dikke draad waar niks uit kwam, aldus mijn vriendin. Heb voor de zekerheid deze draad gestript en daar kwamen nog onderstaande draden uit naar voren. Ik vermoed dat deze niet nodig zijn, maar wellicht zit ik er naast.

 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Indien het zo geweest zou zijn, dat de lamp aan het plafond iets te maken zou hebben met de telefoonaansluiting, dan zou er iets helemaal fout hebben gezeten. Want telefoonsignaal heeft niets, maar dan ook echt helemaal niets met netspanning te maken en mag ook nooit door dezelfde leidingen lopen.

Het is dus vrijwel ondenkbaar dat het weghalen van het telefoonstopcontact de oorzaak is voor het niet aangaan van de lamp.

Ik denk daarom dat er iets anders aan de hand is. Meest voor de hand liggend: ze heeft voor de zekerheid de groep uitgeschakeld en na het werk niet meer ingeschakeld.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Hoe heb je de spanning op de lamp gemeten?
En heb je een andere lamp geprobeerd, of de bestaande op een andere fitting?
 

Penguin

  • #4
Kees,

Helder, dan ga ik er voor nu maar vanuit dat het ongerelateerd is aan elkaar.

Lamp zelf heb ik al op een andere fitting gedraaid die lijkt te werken. En op mijn spanningszoeker zie ik geen lampje branden als ik dit controleer. Ga zo even een fitting erop monteren om uit te sluiten dat het daar aan ligt.

EDIT: andere fitting verhelpt het probleem niet. Er zit inderdaad geen spanning op de draad. Maar ja, wat nu?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Vakman erbij halen, dit is een gevaarlijke situatie.
 

Penguin

  • #6
Duidelijk, thanks! Gaan we dat doen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu