Tegenstrijdige adviezen over geluidsisolatie apartement.

Fry35

  • #1
Hoi,

Deze vraag had ik deels ook in een andere vraag gesteld, maar ik wil hem ook even apart stellen omdat het nu het meeste haast heeft:

Ik heb straks in mijn nieuwe huis een fermacell Estrich ondervloer waaroverheen uiteindelijk de definitieve vloer moet komen (gietvloer in dit geval bovenop multiplex). Nu zegt de ene leverancier dat de estrich vloer sowieso al genoeg geluidsdempend is (10db norm) voor een appartement. De ander adviseert een eenvoudige groene plaat, terwijl de ander met een dun zwart rubberen mat (TNO getest) aankomt zetten. Ik weet het eerlijk gezegd niet meer!

Uitgangspunt is echter dat ik een zo'n optimaal mogelijke demping tegen contact- EN luchtgeluid wil. In mijn oude huis hoor ik nl de bovenburen gewoon praten (fermacell met daaroverheen houtenvloer) en dat wil ik straks mijn nieuwe benedenburen niet aandoen...

Wie kan hierover iets zinnigs zeggen?

bedankt!
 

Bbtb77

  • #2
Zinnig: Alle ondervloeren zijn getest op geluidsdemping. Zoek per soort gewoon het aantal dB demping op en maak een keuze.
 

Ster100

  • #3
Kijk uit wat je neemt, zie link en vooral dit zinnetje:
""Verbetert de contactgeluidisolatie met: 10 dB volgens
NEN-EN-ISO 717-2""
(commerciële link verwijderd)
 

Fry35

  • #4
Ik zie dat de poster is gemod. Kan hij/zij een copy/paste doen van die tekst doen zonder bronvermelding/webadres. Het was wel nuttige (niet commercieele) info!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu