Tegels over tegels leggen

Dok

  • #1
Hallo,
Wij staan voor de volgende klus:
In de keuken, hal en wc ligt op dit moment een grindvloer die niet mooi is en ook nog eens versleten. Wij willen graag tegels leggen.
Direct op de grindvloer leggen is geen optie, want dan wordt de vloer veel te hoog.
We hebben een klein stukje van de grindvloer weggebikt en zien dat onder deze laag van ongeveer 1,5 cm plavuizen liggen. Is het een optie om de grindvloer weg te bikken en de nieuwe plavuizen direct op de oude plavuizen te leggen? Op die manier kom je ongeveer op dezelfde hoogte uit als nu het geval is.
Wat er onder de oude plavuizen ligt weet ik nog niet. Verder betreft het houten vloeren.

Groet,
Dok
 

Pepjo

  • #2
Als je die grindvloer netjes wegkrijgt dan kan dat goed.
 

renehi

  • #3
Als het een houten-ondervloer betreft, de nieuwe tegels aanbrengen met een flexibele tegellijm/voeg. De oude plavuizen kunt u gronden me t een dun laagje tegellijm of voorstrijkmiddel aanbrengen voor tegels (staat wel in de schappen bij de tegellijmen). Laatstgenoemde product wordt onverdund aangebracht, wanneer je dit verdund, kun je dit ook voor ander ondergronden gebruiken, voor eventueel sauzen van wanden e.d.

Mocht bij het bikken een tegel los komen te liggen deze eruit halen en dit gaatje reperareren met reparatiemortel en een plakspaan. Kan eventueel ook met zand/cement, maar rep. mortel kun je ook in 5kg verpakkingen kopen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu