Tegels onder koelkast vervangen - scheur in tegels & ondervloer

Grietjes68

  • #1
Sinds 4,5 jaar wonen we in een nieuwbouwwoning. Sinds een paar jaar zijn er in drie tegels in de keuken en gang scheuren ontstaan. Deze willen we vervangen, en zijn nu tegen het volgende aangelopen:
- de scheur loopt niet alleen in de tegel, maar ook in de ondervloer. Zo zien we de scheur nl. ook in het onbetegelde deel onder de koeling. Zo zal het waarschijnlijk tot aan de trap doorlopen.
- de Koeling staat met een pootje volledig op de gescheurde tegel, met een ander pootje deels en ook de vriezer staat deels met een pootje op deze tegel.

Mijn vragen:
- moeten we iets aan deze scheur in de ondervloer doen? Is dit een krimpscheur net als de vele scheuren die we in de muren en plafond zien.
- hoe vervangen we de tegels onder de pootje - met krik elders ondersteunen, pootjes omhoog draaien, nieuwe tegel eronder en na droogtijd weer terugdraaien? Of is het veiliger om de gebroken tegel onder de pootjes te laten zitten en de nieuwe tegel in te korten tot tegen de pootjes?

50F1032F-420C-49C2-BFEE-826D39FD6DCA.jpeg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik wil alleen opmerken. Staan er meer woningen die gelijk zijn aan die van jullie.
Daar eens informeren, lijkt me handig als je weet hoe of waar die scheuren vandaan kunnen komen.
 

Grietjes68

  • #3
Wgb, dank voor je reactie. Heb ik ook al gedaan. In ander blok, het zijn twee-onder-een-kap woningen was het bij oplevering al zichtbaar en genoteerd. Verder niet, maar ja de meeste hebben pvc geplaatst, dus wellicht dat ze ook deze scheur hebben, maar niet zichtbaar.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
En is daar wat mee gedaan. Zijn er nu gevolgen zichtbaar van die melding bij oplevering.
Dat van PVC klopt. Zou het uitgesloten zijn dat als je de tegels gaat vervangen het probleem niet weer terug komt.
De tegel laten zitten is het veiligst. Heb je niets temaken met andere zaken zoals bijvoorbeeld de aansluiting van het blad met de muur.
Een type tegellijm wat altijd flexible blijft, als er werking in de ondergrond is, positief kunnen werken in deze.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu