Tegels minderen in tuin

Gerrit013

  • #1
Na jarenlang klussen in huis ben ik nu plannen aan het maken voor de tuin. Het is een stadstuin op het noorden met alleen maar tegels. Nu wil ik een gedeelte voorzien van een vlonderconstructie met terras, de rest de huidige tegels hergebruiken maar dan een stuk minder. Tussen de tegels wil ik ruime voegen hanteren met daartussen gras of een ander type groen (zoals op bijgevoegde afbeelding). Het huidige terras ligt nogal ongelijk en moet dus sowieso opnieuw geleveld (hoe schrijf je dat?) worden. Heeft iemand hier ervaring mee? Wat kan ik het beste gebruiken om de tegels te beschermen tegen wegzakken én hoe zorg ik dat er netjes wat groen tussen groeit. Alvast bedankt voor de tips, waardeer het erg!

tuin.jpg
 

peter ss

  • #2
Heb je al een oplossing gevonden voor het groen tussen de tegels? Zo ja hoe heb je ervoor gezorgd dat het groen netjes tussen de tegels blijft groeien? Ik ben hier ook wel benieuwd naar!
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik zou er niet aan beginnen. Het probleem is dat de tegels stevig moeten liggen om bijvoorbeeld ongelukken door oneffenheden te voorkomen. Daar gebruikt men meestal een laag grind en dan zand voor, maar dat is geen geschikt medium voor gras. Dan zou je grond moeten toevoegen tussen de tegels, maar dat kan weer samendrukken/bewegen. Daardoor kunnen/zullen je tegels uiteindelijk gaan schuiven.

Misschien kun je het op één of andere manier voor elkaar krijgen, maar ik denk niet dat het de moeite waard zal zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu