Tegels leggen, maar waar de halve?

Klussenmaar

  • #1
Ik ben bezig met het tegelen van het vloertje in de WC. Momenteel ben ik de tegels aan het uitzetten. Ik ontkom er niet aan om tegels te moeten halveren. Ook al schuif ik wat met de voegbreedte, ik los dat probleem niet op. Nu is mijn vraag: waar laat ik deze halve tegel? Is dat de tegel die aan de achterkant tegen de muur aan komt? Of is het de tegel die tegen de drempel van de deur aan ligt?

De wc is als volgt ingedeeld: wanneer je de deur opendoet kijk je recht op de WC pot.
 

Fiesiekus

  • #2
Het mooiste is een hele tegel tegen de zijde waar je als eerste tegenaan kijkt. Dus een hele aan de achterrand en dan naar voren zien hoe je uitkomt.
 

Klussenmaar

  • #3
Ah, perfect, dat meende ik me ook te herinneren, dat het zo moest, maar ja, er na gedane zaken achter komen dat het toch andersom was is met tegelen niet zo handig.

Mooi. Ga ik weer lekker door!

Thx!
 

Fiesiekus

  • #4
Succes met de klus! Foto's van het resultaat zien we dolgraag !
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Ik zou met de hele tegel tegen de dorpel beginnen.
Dat is tenslotte de eerste tegel die je ziet als je de deur open doet.

Het snijstuk valt tenslotte voor een gedeelte weg achter de toilet pot.
Maar mooier is het nog, om alles symetrisch te maken.
Dus aan twee kanten een snijstuk, of aan alle 4 de kanten een snijstuk.

Kijk met een hele tegel achter beginnen is wel makkelijker werken, maar een echte vakman maakt daar geen probleem van, om met een snijstuk te beginnen, en dan op een hele tegel uitkomen vooraan. :wink:
 

Fiesiekus

  • #6
Da's ook waar, maar het lijkt me wel moeilijker om aan alle 2 kanten met een even groot (breed) passtuk uit te komen
 

Klussenmaar

  • #7
Ja, hoor, daar ben ik weer. Klus was even uitgesteld omdat mijn tegels toch wat te fiks bleken voor mijn tegelsnijdertje, dus er eentje gehuurd bij de Gamma. Das het betere werk! Als mes door boter!

Ben weer verder gegaan met uitleggen. Wat ik nu het mooist vind, is wanneer ik aan de linker en rechterzijde symmetrisch een zaagverlies heb (ik ontkom wederom met voegen breder/smaller maken toch niet aan snijden, ook dus niet in de breedte). Dus ik heb besloten aan beide zijden een rij "snijtegels" neer te leggen. Maar nu?

Ook in de diepte heb ik dus een tegel waar ik aan moet snijden. Wanneer ik alledrie (links verticaal, rechts verticaal en voor horizontaal) vooraan bij de drempel laat samenkomen, lijkt me dat nu weer teveel van het goede. Ik vraag me dus af of ik niet beter in de breedte aan beide zijden snijd (snappen jullie 'm nog?) en dan in de diepte aan één zijde snijd en de achterkant (dus bij de muur achter de wc) of aan de voorkant (dus bij de drempel van de deur) een hele tegel neerleg?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8

Klussenmaar

  • #9
Eerste keer tegelen, was best pittig...maar het resultaat, al zeg ik het zelf, is prachtig geworden! En inderdaad, de hele tegel vooraan.

 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #10
:prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu