Tegels in afvoer

Robbie's

  • #1
Ik meet zojuist het gat op (90mm) waar een (professioneel) sloopbedrijf vorige week maandag de toilettenen en badkamer heeft gesloopt en ik zie tot mijn schrik dat er gewoon stukken tegels in de 90 graden bocht liggen (dus onderin de pijp die naar beneden gaat en daar de 90 graden bocht). Daar horen ze toch op te letten door het gat te voorzien van een deksel voordat ze gaan slopen?

Hoe los ik dit het beste op? Sloopbedrijf aansprakelijk stellen of zelf de kruipruimte in en hoe dan met zo minder mogelijk risico van doorschieten leeg halen?

Screenshot_20230716_222637_Gallery.jpg Screenshot_20230716_222621_Gallery.jpg Screenshot_20230716_222632_Gallery.jpg 20230715_103717.jpg 20230715_103731.jpg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Met een (bouw)stofzuiger krijg je waarschijnlijk de scherven er wel één voor één uit.

En ja dit is een beetje lomp / dom van de slopers.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Bij de Blokker kan je een lange behoorlijk lange pincet kopen.
 

Robbie's

  • #4
Bedankt maar tegels liggen vanuit het gat in wc zeker een meter diep. Ik denk dat er geen ontkomen aan is de boel open te maken. Bijvoorbeeld paar meter verder want zou mij niet verbazen dat er net voorbij de bocht ook nog puin ligt.

Ik heb het ook doorgegeven aan de sloper maar het blijft stil.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #5
Er kan veel met een wat zwaardere bouwstofzuiger,
zeker als je er ook een groter formaat slang bij hebt, ook de bocht om gaat goed.

Anders maar die bocht eraf,
gaat soms soepel, soms zeer lastig.
Het ziet er gelukkig droog uit, beter zo dan met een volle wc erboven..
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Wat ook een poging waard is en die niet veel kost. Aan de slang van je stofzuiger maak je met tape een buis die tot aan die plek kan komen. De zuigkracht van de stofzuiger kan die stukjes puin aan de buis zuigen en dan is het een kwestie van optillen. Let op dat je de stofzuiger niet te warm laat worden. De luchtstroom, die nu geknepen wordt, is ook de koeling van de motor.
Robbie's schreef:
Ik denk dat er geen ontkomen aan is de boel open te maken.
Zo te zien is het riool van PE buis. Ben je daar bekend mee.
 

Robbie's

  • #7
Vandaag een poging gedaan met mijn eigen stofzuiger maar tegel stukjes zijn te zwaar. Ik moet sowieso dw kruipruimte in om (nadat een 90 of 110mm gat is geboord) voorbereidingen afvoer voor hangtoilet te regelen. Kan ik gelijk het puin er uit halen, moet toch aan de slag met dw buizen.

Wgb,
Dit lijken mij toch gewoon zwarte buizen met een rubbere manchet? Zitten er al 20 jaar in dus misschien bewtje WD20 ertussen spuiten?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Gewoon zwart en riool is voor mij PE.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #9
het riool is uitgevoerd in pe of pp met hulpstukken voorzien van manchet, met een hamer en een blokje hout tik je de 90 gradenbocht in de kruipruimte er af zodat je in de afvoer kunt en het puin eruit kunt halen
 

Robbie's

  • #10
Bedankt voor de tip houten blokje en hamer. Ondertussen heeft het sloopbedrijf zelf stukken tegels uit de buis gehaald. Ze moesten ook nog wat stukken cementvloer er uit halen na verwijderen van marmeren vloer. Maar binnenkort zelf weer onder de vloer.om riool te verleggeen
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #11
Robbie's schreef:
Ondertussen heeft het sloopbedrijf zelf stukken tegels uit de buis gehaald.
Mag ik nieuwsgierig zijn. Hoe.
 

Robbie's

  • #12
Ze zijn kruipruimte in gegaan (althans dat zeggen ze) en bocht los gemaakt. Ik zal het later wel zien want die bocht moet er nog een keer af.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu