Stuk MDF uit zijwand kast gebroken

Georgedb

 • #1
Prachtige door de vorige eigenaar gemaakte kast, zat al in het huis. Met stucwerk is er met de kast geschoven en omdat de vloer niet meer vlak was / er iets gewijzigd is aan de vloer, is er een grote hoek afgebroken. Teruglijmen was waarschijnlijk al geen optie, maar het afgebroken stuk is er ook niet meer. Ik had nog van iets anders een heel klein beetje epoxyplamuur over en heb dat er op gesmeerd (lichtblauw) om te kijken of het hechtte (ja, hecht prima).

Hoe kan ik nu dit afgebroken, best vlakke stuk, het best plamuren. Het is maar een onder/zijkant, maar moet gewoon netjes. Heb naast (knotsdure maar wel superfijne) expoxyplamuur, ook nog Action polyesterplamuur (kost bijna niets).

Kast kan absoluut niet meer verschoven worden! Kast moet op het houtje staan, ik zal er nog wat ijshoutjes of iets onder schuiven voor meer steun (of is er een betere oplossing?).

20210613_165907.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rooster

  Specialist Geluid
  • #2
  Kan ook prima met polyesterplamuur.
  Je kunt een plankje beplakken met inpaktape en dat tegen de plamuur aandrukken, tijdens het uitharden, als mal. De polyesterplamuur (epoxyplamuur ook niet) hecht namelijk niet op de inpaktape.
   
  • Like
  Waarderingen: Georgedb

  Georgedb

  • #3
  Polyesterplamuur wel makkelijker en een stuk goedkoper, maar lastig om dit goed te plamuren. Misschien anders relatief veel te veel plamuur gebruiken en afschuren (maar mijn vorige schuurmachientje is, gelukkig binnen de garantie, vastgelopen op polyester schuurstof, dus deze probeer ik hel te houden - Bosch palmschuurmachine op accu, hij moet de schuurstof opzuigen, maar blaast het soms juist naar buiten)
   

  Georgedb

  • #4
  In 3 lagen geplamuurd en na veel schuren, dat blijft toch een uitdaging met polyester (hard, ongezond en mijn eerste Bosch accu palm schuurmachientje is er aan overleden), wordt het best mooi vlak. Met nog wat lakplamuur ga ik het semi-perfect krijgen.

  Ik weet dat er watergedragen wit op zit, maar welk wit? Tig kaartjes van de Gamma meegenomen, maar daar zitten steeds kleurtjes in. Welk wit is het nu 9016, 9010 - lijkt allemaal niet te kloppen, het lijkt witter. Lak zal niet verkleurd zijn (zat er nog niet zo lang op volgens de vorige eigenaar, hij wist het niet meer, en is op waterbasis, dus zal niet vergeeld zijn).

  Anders maar een pot gewoon wit van de Gamma of de Action proberen... Om er nu een spectrometer voor aan te schaffen ;-)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu