Stucwerk barst op de aansluiting met houten trap

Peter56

 • #1
Ik woon in een oud huis. In de trappenhuizen zijn de muren gestuct. Het stucwerk sluit aan op het houtwerk van de trap. Op de plaats van de aansluiting van het stucwerk met het houtwerk, was een barst in het stucwerk ontstaan en er vielen stukken stucwerk af. Bij de laatste schilderwerkzaamheden is het stucwerk gepareerd maar na een maand komen de scheuren weer terug.

Hoe is dit op te lossen? In een doe het zelf programma op tv zag ik dat er bij de aansluiting tussen twee gestucte muren, op de plaats van de aansluiting, het stucwerk werd ingesneden en werd opgevuld met siliconen kit. Is dat ook de juiste oplossing voor het probleem in de trappenhuizen?

Ik verneem graag suggesties.

Bij voorbaat dank.
Peter
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • -stuffie-

  • #2
  Ja, kit is de oplossing, dat vangt de bewegingen op bij het trappenlopen. Eventueel (ook) een plintje, als je dat mooier vind, als deze maar vrij is van de muur.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
  Gebruik geen siliconen kit, deze is niet overschilderbaar.

  Gebruik acrylaat of struktuurkit.
   

  Peter56

  • #4
  Veel dank Stuffie en Peter. Nu kan ik die muren eens echt goed afmaken.
  Peter(56)
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu