Stucen zachte muur

Krimson

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb recent een jaren 60 woning gekocht waar er in één kamer een soort van ruwe pleisterwerk op de muren zat. Bij het verwijderen van de gipsplaten op het plafond liet dit pleisterwerk op de muren los. Toen heb ik besloten om maar meteen alle pleisterwerk te verwijderen van de muren. Onder het pleisterwerk zat een soort van zachte cementachtige substantie. Je kunt hierin heel makkelijk groeven enzo maken. En de muren blijven ook stoffig. Ik heb hiervan twee foto's toegevoegd. Nu wil ik graag deze muren weer mooi vlak stucen zodat ik eroverheen kan verven. Kunnen jullie mij vertellen hoe ik dit het beste kan doen? En dan met name welke primer en gips ik het beste kan gebruiken. De muren zijn verder nog aardig vlak dus ik denk niet dat er een hele dikke laag gips erop hoeft.


 

Marcn88

  • #2
Muur voorstrijken met een voorstrijk voor een zuigende ondergrond en dan strak zetten met bijvoorbeeld mp75 of roodband oid, ligt ook een beetje aan de laagdikte die benodigd is
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #3
De ondergrond die je nu bent tegen gekomen is kalkcement mortel dat deze poederd komt doordat die vroeger tijdens het opbrengen is verbrand. Het vocht is te snel uitgetreden waardoor de cement niet zijn eindsterkte heeft kunnen bereiken. Wanneer het niet hol klinkt wanneer je er op klopt en wanneer je het er niet af kunt wrijven met je vinger kun je dit laten zitten. Alleen zul je het eerst moeten diepgronderen. 2x ruim opzetten en de muur verzadigen. Hierdoor zal het niet meer poederen. Laten drogen en hierna kun je de muur gaan afwerken met een gipsproduct.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #4
Mp75 zou ik niet gebruiken in dit geval. Dit is een vrij zacht gips en moet 1cm dik opgezet worden. Roodband 5mm komt beter in de beurt aangezien dit een hechtgips is. De roodband versie finesse van de concurrent is een natuurgips welke net iets stootvaster is dan van Kn..f
 

Krimson

  • #5
Bedankt voor de reacties! Ik heb toch besloten om het mortel eraf te halen. Daaronder zit gewoon een grijze stenen muur. Wat voor voorstrijk kan ik hier het beste eerst opdoen?
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #6
Grondeervoorstrijk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu