Stucen lastige overgang

JoostWee

 • #1
Na drie jaar geleden een aanzienlijke verbouwing achter de rug te hebben heb ik gisteren een stukje muur opnieuw afgebikt. Er ontstond al snel een schuur in het stucwerk en bij het er op tikken wist ik dat het los zat. Door een probleem met mieren heb ik de plint verwijderd en nu is het moment om het stucwerk aan te pakken. Het probleem is een lastige overgang waardoor het stucwerk in eerste instantie al los is gaan zitten.

Zoals te zien op onderstaande foto's betreft een opstap van de aanbouw naar het oorspronkelijke huis. Tijdens de verbouwing hebben we in het 'oude' huis een anhydriet vloer laten gieten die loopt tot op de oorspronkelijke spouwmuur. De hoek is niet helemaal netjes gevuld met anhydriet waardoor er een spleet is ontstaan. De oplossing van de stucadoor was vullen met gips, gaas eroverheen en opnieuw gips. Dit heeft dus niet gewerkt. Op een wand heb ik een overgang tussen een gipswand en metselwerk PUR-schuim gebruikt. Dit heeft het tot nu altijd gehouden. Zou ik dit hier ook kunnen gebruiken?

WhatsApp Image 2021-03-04 at 08.39.36.jpeg WhatsApp Image 2021-03-04 at 08.39.23.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Dat gaat nooit goed komen met gips.
  maak de overgang in hout zet dit vast aan de hoogste vloer en kit het ter hoogt van de tegels af.
   

  JoostWee

  • #3
  Dat is inderdaad het alternatief. Met een mooi stukje eiken. Echter hoop ik nog steeds dat we het af kunnen werken met stuc. In een andere draadje las ik iets over weberrep cedar. Is dit wellicht een oplossing?
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Inderdaad een hogere plint gebruiken, is ook gemakkelijker met het schoon houden.
  Met aansmeren blijf je dat probleem houden.
  Dit ook omdat de boven vloer blijft bewegen als je er op gaat staan omdat die los ligt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu