Structuurverf op donkere muur en wit verven

CousinSkeeter

  • #1
Beste klussers,

Mijn naam is Roy en dit is mijn eerste post op dit forum :D Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met het volgende.
We hebben een huis gekocht en gaan hier binnenkort het nodige werk aan verrichten, de muren in het hele huis willen we wit hebben met structuurverf als onderlaag.
Op de bovenverdieping hebben de vorige bewoners goed gewerkt met donkere hardnekkige kleuren, mijn vraag is of ik de muren eerst wit moet verven en erna de structuurverf of eerst de structuurverf en daarna de muur wit verven?

Ook is te zien op de tweede afbeelding dat er een soort van motief in de verf is vermengd, kan ik hier gewoon overheen verven of is het aan te raden om eerst de muur te schuren? Of alle muren die ik wil verven eerst schuren voor het verven?


 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Dergelijke ondergronden eerst reinigen en daarna schuren. Dit is bij het aanbrengen van structuurverf van belang want een te gladde ondergrond is geen goede basis voor structuur.
Als de ondergrond te sterk inzuigt dan eerst voorstrijken met of voorstrijk, of muurverf in een licht kleur.
Na het aanbrengen van de structuurverf deze overschilderen met de gewenste kleur muurverf, bij voorkeur met een matte.
Breng de stuctuurverf aan met een vachtroller en rol uit tot de gewenste structuur met een schuimplastic structuurroller.

Het lijkt erop of er metallicverf op foto 1 en sparkling ( glimvlokken ) op foto 2 is aangebracht. In principe kan hierover, na reinigen en schuren, structuurverf aangebracht worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu