Storing Vaatwasser Wirlpool ADG 8341

Kerr

  • #1
Hallo,


mijn vaatwasser blijft in storing hangen, ik heb de stekker er eens 2 dagen uitgehaald waarna hij voor heel kort ( paar minuten) weer zonder storing was maar helaas weer in storing viel. Ondanks dat de vaatwasser helemaal leeg is blijft hij in zijn afpompprogramma hangen. Kan dit aan de pressostaat liggen? Zo ja waar vind ik deze, ik heb de inbouwvaatwasser er nu onder uit gesjouwt maar deze is geheel ingepakt. Ik zie geen slangetje aan de achterkant. Wie kan mij helpen.

mvg,

Kerr
 

Fiesiekus

  • #2
Water op de bodemplaat?
 

Kerr

  • #3
Onderin blijft wel wat water staan, ik heb met een spuit het water eruit gezogen en er Onderhoudsmiddel tegen storingen (Boerenbond) ingespoten. Na enkele dagen deed hij het voor maar liefst 5 minuten......... en sprong weer in storing tijdens het afpompen. Wat kan dit toch zijn?
 

Kerr

  • #4
Hoi Jan,

het nr is 8542 3410710 met serienr 33 034200644, het is een Whirlpool ADG 8341 die ik heb gekocht bij Whirlpool zelf omdat toen ik mijn huis kocht de aanwezige Whirlpool overleden was en ik korting kreeg omdat dit binnen 3 jaar gebeurde. Nu dus weer binnen 3 jaar kapot en ik krijg echt een hekel aan afwassen Jan.

groet

Kerr
 

Kerr

  • #5
Oh ja Jan,

het is een simpel modelletje die geeft geen storing aan, die knippert alleen maar.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Het knipperen gebeurt in een bepaald ritme of aantal, b.v. 4 keer achter elkaar knipperen en dan een kleine pauze geeft de storing F4.
 

Kerr

  • #7
Hij knippert twee keer achter elkaar en geeft dan een korte pauze.
 

Henny

  • #8
Storingscode F2 betekent, zoals Fiesiekus al aangaf, dat er vermoedelijk (lek)water op de bodemplaat van de machine staat.
Met deze bodemplaat wordt niet de kuip bedoeld, (waar altijd water in de filterbak blijft staan, ook na het afpompen), maar de plaat achter de metalen plint van de machine.
Verwijder eerst het keukenpaneel en daarna de metalen plint.
Je kan nu op de bodemplaat kijken en controleren of hier (lek)water op staat.
Verwijder dit water (pas op voor de scherpe randen van deze plaat) en start een programma.
Als de machine weer water inneemt en gaat wassen, controleer dan waar de mogelijke lekkage vandaan komt.
 

Kerr

  • #9
Ja hoor, het water komt me al tegemoet. De bodemplaat stond inderdaad vol, er zit een klein gaatje in het rubbertje naar de pomp daar spuit het water uit. Hebben jullie nog suggesties hoe ik bij het rubbertje kan komen? Hartelijk dank voor jullie inzet in ieder geval.

Groet,

Kerr
 

Fiesiekus

  • #10
Vaatwasser uitbouwen en via de achterzijde (plaat verwijderen) dit onderdeel vervangen.
 

Kerr

  • #11
Nu heb ik het slangetje geplakt en de vaatwasser aangezet en nu knippert hij 6 keer. Is dit een ander probleem? Word er bijna moedeloos van......
 

Fiesiekus

  • #12
Niet bij de pakken neerzitten als het even niet lukt.

Wat en hoe heb je 't geplakt?

Heb je water van de bodem weggedweild of weg laten lopen?

F6:6x knipperen is een signaal dat de kraan dicht zit, is meestal "geen watertoevoer". Door o.a. een verstopt zeefje, maar ook nog wel eens door een defecte kraan, en een zeldzame keer door een defecte aquastop (die aan de slang vast zit).
 

Kerr

  • #13
Ik heb het kleine rubberen slangetje geplakt met Simson ( voor binnenbanden fiets) hiervoor moest ik wel de grote rubberen toevoerslang demonteren. Deze zat vol water, ik heb dit opgevangen en de hele bodemplaat droog gemaakt. Rubberen slangetje lijkt nu dicht te zijn.
 

Kerr

  • #14
Kan het zijn omdat ik de toevoerslang van de pomp los gehad heb ik nu de storing 6x knipperen krijg? Maar dit heeft niets met de watertoevoer te maken en toen ik hem daarstraks heb getest op lekkage pakte hij wel gewoon water. Kan het zijn dat er nu lucht in de pomp zit?
 

Kerr

  • #15
6x knipperen betekent geen watertoevoer, maar als ik de vaatwasser start dan gaat hij eerst afpompen, dan pakt hij water en dan pas springt hij op storing 6x knipperen, terwijl hij dus al water gepakt heeft.
Is dit niet vreemd?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu