Storing vaatwasser Scholtes LVTI 12-511 doet niks meer

Gert Nijhof

  • #1
Wie-o-wie kan mij vertellen wat er aan de hand is met mijn vaatwasser (Scholtes LVTI 12-511) ? Hij doet niks meer en geeft als foutcode een snel-knipperen van het meest linker programma ledje. Helaas staan deze foutcodes niet in de handleiding ...
 

Wittenico

  • #2
Waarschijnlijk lekkage op de onder bodem. Probeer aan de voorzijde helemaal aan de onderkant de 2 plastic paneeltjes eraf te halen. Dan kun je bij de onderbodem en voelen of er water ligt. Wel de stekker eruit halen.

Ligt er water op dan kun je dit met een vaatdoek weghalen. Dan draai je alle kunststofdelen aan de binnenzijde van de kuip aan. Zoals wartel van zoutpot, sproeiarm en ontluchtingsdop(pen). Niet te strak want het is kunststof en kan kapot knappen.

Heb je dit gedaan dan zet je hem weer aan en controleer je met een zaklamp of er nog water lekt op de bodem. Pas op voor spanning en ga er niet met je hand in.

Laat hem eventueel een was doen zonder vaat en wasmiddelen. Je hebt toevallig geen glansspoelmiddel weer bijvuld?
 

Gert Nijhof

  • #3
Bedankt voor de snelle reactie.

Ik heb die dingen even geprobeerd en er lag inderdaad water op de bodem waar dus ook allerlei bedrading en stekkers in liggen (!). Na droogmaken was welliswaar de foutmelding weg maar reageerde hij alleen nog maar op de aan/uit knop en geen enkele andere knop.

Na nog een paar keer vegen en wat morrelen had ik hem weer aan de praat.

Dus gewoon een kwestie van kortsluiting?
 

Wittenico

  • #4
Als alleen de aan/uit knop het maar deed dan heeft er een sluiting in de circulatiepomp gezeten. Dit komt door het vocht. Laat hem nog een dag drogen en probeer hem dan. Hou het goed in de gaten en blijf er wel bij de eerste paar wassen.

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu