Storing Bauknecht Lampje spoelen branden en startknop

Wimvandervrugt

  • #1
Bauknecht GSF 5344

De vaatwasmachine geeft de volgende storing: Lampje spoelen gaat branden en de startknop knippert. Nu heb ik de bodemplaat al gecontroleerd en deze is kurkdroog (kan ook niet anders omdat ik 2 maand geleden het spoelhuis heb vervangen)

De machine staat nog vol water.

Wanneer ik de machine reset en deze weer aanzet hoor ik een bromtoon die na verloop van tijd steeds harder wordt. Na enige tijd valt de machine weer in storing.

Wie heeft een idee wat de storing kan zijn?
 

HarryO

  • #2
Als dit het meest linker lampje is dan staat dit voor foutcode F3: probleem met verwarmen.

Controleer verwarmings element, bekabeling, thermische beveiliging en als laatste het mogelijk los zitten van het relais op de stuur elektronica print.

Gezien je vorige reparatie denk ik aan een afgebroken of losgeschoten kabel van het element of thermische beveiliging.
 

Wimvandervrugt

  • #3
Dat denk ik niet, want toen de storing optrad was het water wat in de machine zat erg warm
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Dus hij pompt het water niet weg?
 

Wimvandervrugt

  • #5
Klopt, kan het zijn dat het bromgeluid van de pompmotor afkomt. Deze heb ik een paar maand geleden wel schoon gemaakt en het huis van de circulatiepomp heb ik vervangen.

Ik kan natuurlijk kijken os deze niet vast is gelopen maar hoe krijg ik al het water uit de machine?
 

Wimvandervrugt

  • #6
Ik ben vandaag bezig geweest om de storing te achterhalen. Nu heb ik de grote zeef verwijderd en de boel schoon gemaakt. Hierna ging de machine het water wat er nog in zat af te pompen (ik denk dat de schoep van de omwalspomp vast zat) Tijdens het afpompen blijft de startknop knipperen. Na verloop van tijd stopt hij met pompen. Wanneer ik probeer de machine te resetten door de startknop 5 sec in te drukken, gaat de machine opnieuw afpompen. Hierna stopt hij weer en blijft de startknop knipperen.

Nu heb ik de aan/uitknop en de startknop tegelijk ingedrukt. Het startlampje gaat nu uit. Ik kan elk willekeurig programma kiezen maar als ik de startknop indruk gebeurd er niets. Links brand nu ook het 2e lampje van boven.

Wie kan mij vertellen wat er nu aan de hand is?

p.s. in afwachting van een reactie wilde ik de machine weer in elkaar zetten. In de machine zelf stond geen water meer. Maar toen ik de machine naar achteren wilde kantelen om de plinten weer te bevestigen stroomde er allemaal water onder uit de machine. Hoe kan dit ineens gebeuren??
 

Wimvandervrugt

  • #7
Even ter aanvulling, Als ik de startknop die uit staat 5 sec. indruk gaat het tweede lampje van boven uit, de machine gaat weer afpompen maar de startknop begint weer te knipperen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu