Storing aan bauknecht blijft na het verwijderen van waterlek

Johan van E

 • #1
Wij hebben een vaatwasser type gsx 4756 W/S. Service nr 8546 756 1330.

Sinds gisteren doet hij het niet meer.
We hebben de volgende storing: Bij het starten gaat de startled knipperen en er is een pieptoon met een frequentie van ca 1 a 2 seconden. Tegelijkertijd draait de pomp gedurende ca 30 seconden. De pomp stopt maar het piepen en knipperen blijft.

Door de startknop ingedrukt te houden wordt de storing gestopt. Maar de storing blijft zich herhalen na elke startpoging. Zelfs wanneer de deur gesloten wordt zonder dat de startknop is ingeschakeld komt de storing in.
Wanneer ik de vaatwasser handmatig vul met water wordt dit wel weggepomt bij het sluiten van de deur.

Nu heb ik de plint en de zijkanten verwijderd. Op de bodemplaat lag een laagje water. Dit water heb ik verwijderd. Maar helaas de storing was hiermee nog niet verholpen.

Heb toen het testprogramma uitgevoerd. Bij stap 5 begint het startledje niet te knipperen zodat ik deze los kan laten. Wat wel gebeurt is dat het middelste ledje 65gr universeel gaat knipperen (1-spoel, 2-50gr, 3-65gr universeel, 4-65gr normaal, 5-70gr).

Verder heb ik de waterindicatiesensor onder de zeef en de waterbeveiliging op de bodemplaat gecontroleerd en doorgemeten. Deze lijken goed te werken.

Ik heb veel onderwerpen gelezen op het forum over lekkage problemen. Meestal is het probleem verholpen na het verwijderen van het water.
Maar ik krijg de storing niet weg.
Is er iemand die me kan helpen met dit probleem. Zelf kom ik niet echt meer verder.

met vriendelijke groet
Johan van Eemeren
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Zet de machine eens iets scheef en probeer het na een paar minuten nog eens, er kan een klein beetje water onder de vlotter zitten.
  Controleer ook of de vlotter vrij op en neer kan bewegen en de microswitch wel schakelt, doormeten met de stekker uit het stopcontact.
   

  Johan van E

  • #3
  Hallo Jan, bedankt voor je reactie,

  Ik heb de bodemplaat van de machine er maar afgehaald zodat de vlotter vij naar beneden hangt, maar de storing is niet opgelost.
  Als ik alleen de deur maar sluit na het resetten met de startknop en geen wasprogramma start valt hij al in storing.

  De vlotterschakelaar heb ik doorgemeten. Eerst de stekker uit de print gehaald. De weerstand is 0 Ohm met de vlotter onbediend en de weerstand is oneindig wanneer ik de vlotter indruk. Dus deze lijkt te werken.

  Kan het iets te maken hebben met een defect onderdeel op de print?
  De machine is nu 9 jaar oud!
   

  Henny

  • #4
  Indien led P3 knippert komt dit overeen met storingscode F2.
  F2 staat voor waterlekkage op de bodemplaat, waardoor
  de vlotterschakeling in werking treedt.

  Het is ook mogelijk dat de Water Indicator (WI) niet terugschakelt.
  Controleer eens of deze vervuild is geraakt.
  (reeds meerdere malen besproken op het forum)
   

  Johan van E

  • #5
  Hoi Henny,

  Ik heb de waterindicator gecontrolleerd. Deze ziet er nog schoon uit. Ook het fijnmazige roostertje voor de waterindicator is niet erg vervuild. Heb hem ook doorgemeten en functioneert goed.

  Storingscode F2 klinkt logisch omdat ik inderdaad een lekkage heb gehad. Maar je zou verwachten dat de storing verdwijnt nadat ik het water heb verwijderd.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu