Stopverf vervanger

arie61

  • #1
hoi allemaal,

ik ben op het moment aan het schilderen en heb in het draairaam van het kozijn van de badkamer een loszittend stuk stopverf verwijderd.
het gaat over een lengte van ongeveer 10 cm , de rest van het glas zit nog gewoon netjes in de stopverf zonder scheuren en dergelijke.
Vraag is of ik het ontbrekend stuk stopverf kan vervangen door stopverf vervanger of moet ik dit toch weer dichten met de ouderwetse stopverf.
kan me voorstellen dat het niet wenselijk zou kunnen zijn om deze 2 middelen "door" elkaar te gebruiken of is dit geen probleem ?

Gr Arie
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Is geen probleem, een goede stopverfvervanger kan altijd. Neem er wel 1 die goed overschilderbaar is.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Dan zou ik er toch voor kiezen om de nog goede stopverf ook te verwijderen. Zonde als je gaat schilderen en volgend jaar komt er weer een stuk los.
 

emi_rooss

  • #4
Ik zou ook adviseren om al het oude stopverf te verwijderen en er met een nieuwe laag volledig overheen te gaan! Zo wordt de oppervlakte zo glad en mooi mogelijk!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Stopverfreparatie kan onzichtbaar worden aangebracht. Hiervoor gebruikt u een stopmes. Voor amateurs werkt het Utrechtse model het makkelijkst. Ikzelf gebruik altijd het Leidse ( vierkante) model. Smeer dit in met lijnolie voordat u de stopverf of stopverfvervanger modelleert. Nooit van u afsteken, altijd naar u toe en hou het mes onder een constante hoek.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu