Stoppen slaan door Pelgrim GVW-955

Raikkonen

 • #1
Sinds afgelopen maandagnacht slaan de stoppen door bij onze Pelgrim vaatwasser. Het betreft een GVW-955. Uiteraard heb ik al vele blogs hier doorgelezen, maar ik kon niets vinden.

Als ik het programma uitzet dan kan ik de overspanningsbeveiliger weer aan zetten in de stoppenkast, maar zet ik de vaatwasser weer aan, dan slaat deze er weer door.

Ook heb ik alle water met kopje eruit proberen te halen, als het niveau dan onder zeefrand staat, dan kan ik de vaatwasser wel weer aanzetten, maar niet op een programma. Hij pompt dan wel leeg. Zet ik daarna bijvoorbeeld het spoelprogramma aan, dan klapt de overspanningsbeveiliger eruit na ongeveer 2 minuutje draaien. Dat is eigenlijk op het moment als de zichtbare bak gevuld is tot boven het zeefniveau, maar het water nog niet uit de machine stroomt. Ik kan 'm dan weer openen, leegscheppen en hetzelfde opnieuw doen. Geen programma draait langer dan 2 minuten.

Alles schoongemaakt, alle onderdelen eruit gehad voor zover handzaam en makkelijk te verwijderen met de hand, maar niets helpt tot nu toe. Weet iemand hiervoor een oplossing of moet er persé een monteur bij komen?

Alvast bedankt voor de moeite van het antwoorden!!
Mark

PS hierbij de nummers op de zijkant van de deur:
SERVICE 8545 955 01710 // SER 33 0203 001236
GVW955ONY/P01
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henny

  • #2
  Demonteer het keukenfront en de metalen plint van de machine eens.
  Controleer eens of er misschien een lekkage heeft plaatsgevonden.
  Nadat de machine water heeft genomen, zal de circulatiepomp moeten gaan draaien.
  Vermoedelijk dat deze aardleksluiting veroorzaakt, mogelijk door een lekkage.
  De circulatiepomp zit rechts achterin de machine.

  Deze Pelgrim machine betreft een Bauknecht/Whirlpool uitvoering.
  (je kan deze merken ook gebruiken bij de zoekfunctie)
   

  Raikkonen

  • #3
  Dank je wel, ik ga het proberen. Als er meer advies is graag, maar zo gauw ik wat gevonden heb laat ik dit weten. Ik heb op vele sites gezocht, maar ik ben dit nog niet tegengekomen.
  Mark
   

  Raikkonen

  • #4
  Op dit moment geeft de vaatwasser een piepsignaal en kan ik helemaal niets meer kiezen.

  Ik heb alles afgesloten (stroom/water), de vaatwasser uit de ombouw gehaald. Nadat ik dat gedaan heb een plaat aan de voorzijde (onderaan losgehaald en er staat water in de onderbak. Nou komen daar 2 slangetjes in uit, dus dat lijkt logisch, maar kan daar wel water in staan? Waar ligt dit aan.

  Voor de rest ziet alles er van de buitenzijde prima uit, maar ik kan niet ontdekken waar de storing in zit. Wellicht kan iemand me verder helpen, bijvoorbeeld met een schema van deze machine, nogmaals de GVW 955.

  Alvast bedankt!!
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Waarschijnlijk is de schakelaar onderin de bak geactiveerd door het water onderin.
  Maak de bak eens droog en even proberen wat de machine dan doet, waarschijnlijk doet de machine het weer.

  Porbeer ook eens de soda methode, staat beschreven in een sticky in de rubriek keuken.
   

  Raikkonen

  • #6
  Thanks a lot, ik heb er nu toch een witgoed monteur bijgehaald, redelijk goedkoop via marktplaats en lekker in de buurt. Ik moet er niets van hebben als ik straks iets gerepareerd heb, alles weer in elkaar zit en het toch lekkage blijkt te zijn.

  Bedankt allemaal voor de adviezen, succes met het witgoed!
  Mark
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu